DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dr. Özgür Bolat, KSÜ’de Konferans Verdi

Son Güncelleme :

24 Aralık 2019 - 12:11

/ kez okundu.
Dr. Özgür Bolat, KSÜ’de Konferans Verdi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi tarafından, eğitim, öğrenme ve öğretmeye farklı bir bakış açışlarıyla, insana dair tespitleri ve ezber bozan yaklaşımları ile tanınan Dr. Özgür Bolat’ın konuşmacı olarak katıldığı “Mutluluk ve Başarının Psikolojisi” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Esef Hakan Toytok yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Dr. özgür Bolat, “Mutluluk ve Başarının Psikolojisi” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

İnsanların başarılı olmak için istemedikleri seçimler yaptığını ve bu yüzden mutsuz olduklarını söyleyen Bolat, “Vücudumuz, beynimiz ve her şeyimiz kabul görme üzerine kuruludur. Kabul gören insanlar mutlu oluyor. Ama hangi özellikleriyle kabul gördükleri çok önemli. Parayla, işiyle ya da başarısıyla kabul görüyorsa sürekli bir mutluluk yakalayabilmesi neredeyse imkânsız. Çünkü o zaman, mutlu olmak için sürekli başarmaları gerekiyor. Ama bu kalıcı değil. Ancak kişiliği, kimliği ve değerleriyle kabul görenler her zaman mutlu olur. Çocuk, ‘Ailem beni, sadece ben olduğum için seviyor’ demeli.” dedi.

Kişilik, ilişkiler, değerler ve prensiplerin iç kaynaklı motivasyonlar; başarı, statü, para ve mevkiinin ise dış kaynaklı motivasyonlar olduğunu vurgulayan Bolat “Dış kaynaklı insanların hayatını korku, iç kaynaklı insanların hayatını ise sevgi yönetir. Başarı durumunda iç kaynaklı insanlar mutlu olurken dış kaynaklı insanlar gururlu olur. Başarısızlık durumunda iç kaynaklı insanlar üzüntü duyarken dış kaynaklı insanlar ise utanç hissederler.” diye konuştu.

Konferans sunumunun ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can tarafından Dr. Özgür Bolat’a teşekkür belgesi ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

Dr. Özgür Bolat’a davetlerine icabet etmeleri ve verdikleri konferans için teşekkür eden Rektör Can, Pazar günü olmasına rağmen salonu dolduran dinleyicilere de ayrıca teşekkür etti.

Konferansın düzenlenmesine katkı sunan Eğitim Fakültesi yönetimine, Doç. Dr. Esef Hakan Toytok’a ve emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Can, Dr. Özgür Bolat’ı değerli bilgilerinden istifade etmek üzere ileriki bir zamanda tekrar üniversitemizde ve şehrimizde ağırlamak istediklerini ifade etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.