DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dostluk Köprüsü” bu bez Ilıca’ya Kuruldu

Son Güncelleme :

31 Mart 2015 - 7:12

/ kez okundu.
Dostluk Köprüsü” bu bez Ilıca’ya Kuruldu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dostluk Grubu, Ilıca Yeniyapan İlkokulu’nda çocuklara hediyeler verdi vatandaşlara elektrikli soba dağıttı.

“Maksat iyilik olsun” sloganı ile yola çıkan Dostluk Grubu, gönül köprüleri kurmaya devam ediyor. Bu kez Ilıca’ya “Dostluk Köprüsü” kuran grup, Ilıca Yeniyapan İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verdi vatandaşlara elektrikli soba dağıttı.

29 Mart Pazar günü gerçekleştirilen programda, sabah saatlerinde Kahramanmaraş Şehir Merkezi’nden yola çıkan grup kahvaltıyı Ilıca’da yaptı. Grup daha sonra kısa bir Ilıca turunun ardından Ilıca’nın eskiden mahallesi olan Yeniyapan’a geçti. Yaklaşık 70 yıllık tarihi bulunan Yeniyapan İlkokulu’nda grubu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu Müdürü İbrahim Karalar, Müdür Yardımcısı Yusuf Duz, öğretmenler ve vatandaşlar karşıladı.

Daha sonra tanışma ve konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda Dostluk Grubu Başkanı Veli Karalar ve Kurucu-Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akbaba gurubun çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Yeniyapan Ortaokulu Müdürü İbrahim Karalar ise yaptığı konuşmada; Dostluk Grubu’nun okula yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karalar; anasınıfıyla birlikte okulun beş derslikten ibaret olduğunu ve tarihinin yaklaşık 70 yıla dayandığını belirtti. Karalar konuşmasında; “Okulumuz bölgenin en eski okulu… Ben de bu sıralarda okudum. Bildiğimiz bir çok insan bu sıralardan geçmiştir. Dolayısı ile oldukça eski bir okul. Biri lojmandan bozma anasını olmak üzere beş sınıfımız ve 135 öğrencimiz var. Arkadaşlarımız özveriyle görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Bugün sizleri aramızda görmek bizleri çok mutlu etti. Dostluk Grubu’nu medyadan ve sosyal medyadan takip ediyorum ve gerçekten takdir ediyorum. Çok farklı mesleklerden insanlar hiçbir siyasi maksat olmadan “maksat iyilik olsun” sloganı ile bir araya gelmişler. Ne mutlu sizlere… Dostluk Grubu’yla ilişkilerimizde bunu bir başlangıç olarak görüyorum. İnşallah tekrar geleceksiniz, biz sizleri ziyaret edeceğiz. İleride başka projeleri paylaşacağız. Belki sizlere şu an teşekkür etmekten başka bir şey yapamayacağız. Ama sizler gerek yaptığınız yardımlarla, gerekse medya aracılığı ile sesimizi duyurarak bizlere destek olacaksınız. Bunu biliyoruz ve bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından çocuklara verilmek üzere, muhtevası kırtasiye ve giyim malzemelerinden oluşan hediye kolisi Müdür Yardımcısı Yusuf Duz’a teslim edilirken, 20 adet elektrikli soba ise grup üyeleri tarafından Ilıca ve Beşen Mahalleleri’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı.

Soba alan vatandaşlar “Teşekkür ederiz, bu soğuk günde içimizi ısıttınız.” diyerek duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Grup adına Ilıca Yeniyapan programına katılan üyeler Abdurrahman Akbaba, Veli Karalar, Adem Çetinkaya, Ahmet Tilki, Halil İbrahim Algan, Zeynep Ocakçıoğlu, Nazan Tepebaşı Darendeli, Ayşegül Dilbirliği ve Dilek Kızıldoğan daha sonra tarihi yerleşim yeri olan Süleymanlı’yı da ziyaret ederek şehir merkezine döndüler.

IMG_3337 IMG_3352 IMG_3445

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.