DOLAR 32,4802 % -0.04
EURO 34,7679 % -0.65
GRAM ALTIN 2.439,88 % 0,15
ÇEYREK A. 3.989,20 % 0,15
BITCOIN 63.646,55 -0.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DİN GÖREVLİLERİNE “ÇOCUK İSTİSMARI” SEMİNERİ

Son Güncelleme :

16 Haziran 2015 - 9:29

/ kez okundu.
DİN GÖREVLİLERİNE “ÇOCUK İSTİSMARI” SEMİNERİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dünyada büyük bir problem haline dönüşen çocuk ihmali ve istismarı hakkında önemli açıklamalarda bulunmuş; “Çocuğun İhmal ve İstismarının Önlenmesi Eğitici Eğitimi ve Koruyucu Aile Programı”na katılarak dile getirmişti.  Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Çocuğun cinsel istismar malzemesi haline getirilmesi, insanlığın tükendiği, tefessüh ettiği son noktadır.” demişti.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü de bu kapsamda yaz kuran kurslarının başlamadan önce din görevlileri ve Kuran kursları öğreticilerine yönelik Çocuk istismarıyla ilgili bir seminer düzenledi.

Mehmet Akif Ersoy kültür merkezini dolduran görevlilere Kahramanmaraş İl Müftülüğü Vaizi Mehmet Seri Doğru “Çocuklara yönelik istismar ve önlemler” konulu seminer verdi. Vaiz Doğru Seminerde, dünyada çocuk istismarı ve çocuk ihmali konusunda yayınlanan raporlara dikkat çekti, görevlilere uyarılarda bulundu. Doğru konuşmasında, Çocuk İstatistikleri açısından bakıldığında gerçekten yürekleri parçalayan, vicdanın adeta tükeniş noktasına gelindiğinin altını çizdi.

Programda Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay değerlendirmesinde, yaz kuran kurslarında görev alacaklara altın değerinde bir seminer verdiklerini vurguladı. Çocuk istismarıyla ilgili modern zamanların en büyük problemlerinden biri olduğunu belirtti. Çocuğun cinsel istismar malzemesi haline getirilmesi çok daha çirkin bir davranıştır diyen Müftü Günay, görevlileri dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Programda, Bayan Kuran Kursu öğreticisi Şule Eren İle Din Görevlileri ve Gönüllüleri dernek başkanı Şevket Bozdoğan da seminerin olumlu ve istifade edilecek olmasından dolayı ilgililere teşekkür ettiler.

IMG_2055 IMG_2093

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.