DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.115.183 3.674
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DEĞİŞİM DEDEZADE CADDESİ’YLE BAŞLIYOR

Son Güncelleme :

20 Mart 2015 - 7:40

/ kez okundu.
DEĞİŞİM DEDEZADE CADDESİ’YLE BAŞLIYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi, cadde ve sokak iyileştirme çalışmalarına Dedezade Caddesi’yle start vermeye hazırlanıyor. Cadde esnafı ve mülk sahipleriyle bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, Dedezade sokağın pilot uygulama olacağını, çalışmanın diğer sokaklarla devam edeceğini söyledi.

Dulkadiroğlu’nun cadde ve sokaklarını tarihi ve kültürel dokuya uygun bir şekilde yenilemeye hazırlanan Dulkadiroğlu Belediyesi, ilk kazmayı Dedezade Caddesi’nde vuracağını açıklayarak Cadde sakinleriyle bir araya geldi.

Borsa Binası Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Dedezade Caddesi esnafı ve ikamet sahipleri katıldı. Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan’ın animasyon filmi eşliğinde anlattığı proje çevre esnafını heyecanlandırırken, görüş ve önerilerde bulunan esnafın düşüncelerinin de dikkate alınacağı ifade edildi.

Proje hakkında esnafı ve basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Yardımcısı Alparslan, caddesi Germenicia antik kenti ve mozaik dokusuna uygun olarak yenileneceğini belirtti. Bu noktada çevre sakinlerinin ve esnafın olumlu yönde görüş bildirdiği dile getiren Alparslan, buradaki en önemli amacın caddeye insan giriş sayısını artırarak canlılık katmak olduğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı Alparslan, projeyle vatandaşa şehir merkezinde nefes alacak alanlar ve dinlenebilecekleri alanlar kazandırmayı amaçladıklarını belirterek şunları söyledi;

“Şehir merkezinde nefes alacak alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Şuanda şehir merkezinde vatandaşımızın gezinti yaptıktan sonra dinlene bileceği bir alan en azından bu bölgede yok. Dedezade Caddesi iyileştirme çalışması tamamlandığında, vatandaşımızın burada rahat bir yürüyüş alanı ve dinlenebileceği alanları oluşturmuş olacağız. Bunu yaparken de görselliğe en üst düzeyde önem verdik. Tarihi dokuya uygun ve insanların ilgisini çekecek bir proje hazırladık.”

Dedezade sokağın baştan sona iyileştirileceğini aktaran Başkan Yardımcısı Alparslan, birkaç noktada esnaf ve sokak sakinleriyle fikir birliğine ihtiyaç duyduklarını anlattı. En önemli konunun caddenin  trafiğe kapanıp kapanmayacağı konusu olduğunu aktaran Alparslan, belediye olarak caddenin kısmen trafiğe kapatılmasını uygun gördüklerini aktardı.

Bu konuda esnafın vereceği karara da saygı duyacaklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Alparslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Dedezade Caddesi’nin trafiğe kısmen kapatılmasını belediye olarak uygun gördük. Bu noktada esnafın görüşü de bizim için çok önemlidir. Esnafımız isterse cadde tamamen trafiğe kapatıla bilir. Ancak bu noktada ortak bir fikir birliliği yapılması gerekiyor. Araçların cadde içerisinde hız yapmaması için yolu kıvrımlı ve döşemesini de Avrupa standartlarına uygun yaptık. Bu yönde esnafımız ve mülk sahipleri bir görüş bildirirse onu da değerlendire biliriz.”

Projenin örnek bir proje olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Alparslan, Dedezade Caddesi’nin tamamlanmasının ardından iyileştirme çalışmalarının merkezde dört caddeyle devam edeceğini kaydetti. Başkan Yardımcısı Alparslan, çalışmalarının yüklenici firmalar tarafından gerçekleştirileceğinin de altını çizdi.

Dedezade Caddesi esnafı ve mülk sahipleri de projenin kendilerini heyecanlandırdığını kaydetti. Caddenin kanayan yaralarının bu projeyle sona ereceğini anlatan bölge sakinleri, sokağın bu projeyle canlılık kazanacağını söyledi.

Toplantı, esnafın görüş ve önerilerini dile getirmesiyle sona erdi.

IMG_1322 5 6 IMG_1307

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,4971

SATIŞ

32,5038

FARK

% 0.08
Dolar EURO

ALIŞ

34,5977

SATIŞ

34,7826

FARK

% -0.12
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,0487

SATIŞ

40,2943

FARK

% -1.04
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,6775

SATIŞ

35,7169

FARK

% 0.28
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,6285

SATIŞ

23,6502

FARK

% 0.21
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.998,29

SATIŞ

4.086,73

FARK

% 0,61
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.498,93

SATIŞ

2.499,53

FARK

% 0,61
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.115.183

DEĞİŞİM

3.674

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER