DOLAR 32,6007 % 0.36
EURO 34,7185 % -0.12
GRAM ALTIN 2.524,61 % 1,62
ÇEYREK A. 4.127,74 % 1,62
BITCOIN 1.995.892 -1.19
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dalkara, Ilıca’da Yoğun İlgi Gördü

Son Güncelleme :

07 Mayıs 2015 - 14:49

/ kez okundu.
Dalkara, Ilıca’da Yoğun İlgi Gördü
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

CHP Kahramanmaraş 1.Sıra milletvekili adayı Kamil Dalkara, Ilıca’da konuştu.

Seçim çalışması kapsamında Ilıca’da çarşı Pazar gezisi yapan Dalkara, esnaflarla uzun uzun sohbet etti.

Açlık Sınırının Altında Emekliye Maaş Veriliyor

Emeklilerinin durumuna değinen Dalkara; “Emeklimizi esaretten kurtaracağız.” Dedi.

Emekli bu ülkede 25 yıl yılmadan usanmadan çalıştı. Artık sefasını sürme zamanı geldiğin de o emekli maaşı ile çok rahat bir nefes alması gerekirken tam tersine açlık sınırının altın da emekliye maaş verildiğini belirten Dalkara konuşmasını şöyle sürdürdü; “Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik. İtiraz ettiler kaynağı nerden bulacaksınız diye. Parayı nereden bulacağımızı siz bizden daha iyi biliyorsunuz değil mi? Nereden bulacağız ayakkabı kutularından değil mi?  Herkes TV izliyor o yüzden paranın kaynağı var. Eğer siz bu devletin kaynaklarını olur olmaz yere kullanmazsanız eğer yandaşlara peşkeş çekmezseniz emekliye de var, çiftçiye de var, işçiye de var herkese var. Biz üreteceğiz ve hakça, eşit bölüşülecek. Bakın mazotu 1,5 TL den çiftçiye vereceğiz dedik. Şimdi size soruyorum sizin hiçbirinizin uçağı var mı? Yok, geminiz var mı? Yok, peki uçak ve gemiler kimin hep zengin ve holding sahiplerinin ama bugünkü iktidar uçak sahiplerine mazotu 1,5 TL den veriyor. Bir şey daha söyleyeyim bir geminin deposu mazot deposu Kahramanmaraş’ın çiftçisinin tükettiği mazotun 1 aylık bedelidir. O yüzden kaynak var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şunu söylüyoruz. Gemi sahibine uçak sahibine mazotu 4.20 TL den vereceğiz. Çiftçiye 1,5 TL den vereceğiz işte kaynak bu.”

Toplum Dilenci Haline Getirildi

Ülkede 17 milyon yoksul insan olduğuna dikkat çeken Dalkara; “Bu iktidar yoksulu daha yoksul zengini daha zengin yaptı. Bunların çoğu da yeşil kartlı ve sosyal dayanışma fonundan da destek alıyorlar.  Peki, sosyal dayanışma fonundan destek alırken nasıl alıyorlar? Ben belediye başkanlığı yaptım biliyorum bunları.  Yurttaşımız yoksul aile sosyal dayanışma fonunun kapısına gidiyor. Oradaki memur azarlıyor, horluyor, kovuyor zar zor bir yandaş bulabildiyse dilekçesini götürüyor. İmzalattırıyor kabul ediyorlar. Fonda da yine elemeden geçiyor. Bir yandaş yoksa yine yok topu topu verdikleri para 50 TL ya da 100 TL iki ayda bir ve toplum dilenci haline getirildi. Ama biz diyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bunları kaldıracağız.  O yoksul insanlarımızı onurlu birer insan yerine koyarak hesabına 720 TL para yatıracağız. Her ay bankamatikten gidecek kimseye yalvarmadan parasını çekecek. Bu para ile ister kömür ister makarna alsın. Size 1 yılda bir kez 1 ton kömür veriyorlar. Bu kömürü almak içinde canınız çıkıyor.  Zaten bir sürü adama rüşvet veriyorsunuz.  Kömürde zaten yanmıyor. AKP artık bu ülkeye bir şey veremez! Çünkü çok şımardılar artık insanları insan yerine koymaz oldular.” Diye kaydetti.

6 1 2 3 4

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.