DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Cumhuriyet Kahvaltısı Akdo’da düzenlendi

Son Güncelleme :

02 Kasım 2016 - 15:31

/ kez okundu.
Cumhuriyet Kahvaltısı Akdo’da düzenlendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kahramanmaraş Şubesi, geleneksel hale getirdiği Cumhuriyet kahvaltısını bu yıl Tekerek yolu üzerindeki Akdo’da gerçekleşti.

Kahvaltıda konuşan derneğin Şube Başkanı Emsal Narlı Fındık; “Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak amacımız Mustafa Kemal Atatürk’ün medeni kanunla kadınlara verdiği medeni hakları korumak ve kullanmak. Yani kadınlar olarak birey olma çalışmaları yapıyoruz. Şu anda salondaki arkadaşlarımızın hepsi de birer birey, haklarını biliyor, Cumhuriyetin bekçisi olan bayanlarız. Hepinizi kutluyorum. Günün anısına 10 arkadaşımıza Cumhuriyete katkılarından dolayı birer şilt vermek istiyoruz. Aslında hepinize layık bu ama onu da zaman içinde her etkinlikte bu şilti vermek istiyorum, herkesin taşımasını istiyorum” dedi.

İkbal Küpelikılıç, Kibar Özdemir ve Sabahat Küpelikılıç birer konuşma yaptılar.

Atamızın bizlere en büyük armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti ‘ne ve demokrasiye sahip çıkılmasının önemini vurgulayan konuşmacıların ardından kadınlara sırasıyla şilt ve çiçek verildi.

Kadınlardan biri olan Güldoğan Balıkçı, duygusal anlar yaşadı. Cumhuriyetçi bir kadın olduğunu söyleyen Balıkçı, “Cumhuriyetçi olarak Cumhuriyetçilerin arasında yetiştim. Cumhuriyetçi olarak da ölmeyi tercih ederim. Çocuklarım da, torunlarım da cumhuriyetçi. Herkesten Cumhuriyet yolunda yürümesini istiyorum” dedi.

Güldoğan Balıkçı daha sonra İzmir Marşı’nı söylemeye başladı. Marşı ezbere söyleyen Balıkçı’ya davetliler de eşlik etti. Marşın sonunda yaşlı kadın davetlilerden büyük alkış aldı.

Program, Onuncu Yıl Marşı’nın söylenmesi ile sona erdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.