DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.081.419 0.217
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Cihat Sezal, Son Gelişmeler Hakkında Konuştu

Son Güncelleme :

16 Kasım 2019 - 7:16

/ kez okundu.
Cihat Sezal, Son Gelişmeler Hakkında Konuştu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Cihat Sezal, şehrin gündemdeki sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu.

 Sezal, yeni stadyum, aksu çayı, yeni yapılacak hastaneler ve tomsuklu OSB ile ilgili son gelişmeler hakkında konuştu.

“Stadyum’u devlet’e yük olmadan yapmak istiyoruz”

Şehre yapılacak yeni stadyum hakkında fizibilite çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Cihat Sezal şunları söyledi: “Geçtiğimiz haftalarda Gençlik ve Spor bakanımızı ziyaret ederek şehrin yeni stadyumu hakkında girişimlerde bulunduk. Biz bu stadyumun bir an önce yapılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yeni stadyumun yapılması tabi ki ciddi bir maliyet. Sayın bakanımıza eski stadyumu yerini vererek buradan elde edilen gelir ile Hanefi Mahçiçek stadyumunun bulunduğu bölgeye bir çalışma yapılabilinir diye bir öneride bulunmuştuk. Şimdi burayla ilgili fizibilite çalışması yapılıyor. Bizim amacımız devletimize yük olmadan bu çalışmayı yapmak. Çünkü bugünkü mali tablo ile bu stadyumu yapmamız çok zor. Yani burada 200 milyon TL bir gider olacak. Bizim stadyumdan önce daha fazla önceliğimiz var, bu parayı verecek bir önceliğimiz yok. O yüzden stadyum konuyu bu yöntemle çözmeye çalışıyoruz.  Kısa sürede bu konunun çözümlenmesini ümit ediyoruz.”

“Aksu çayını 4 yıl içerisinde çözmeyi hedefliyoruz”

Aksu çayı ile ilgili yaşanan sorunu 4 yıl içerisinde çözmeyi hedeflediklerini vurgulayan Sezal, “Aksu çayı ile ilgili enerji bakanı ve sanayi bakanımızla konuştuk. Organize sanayinin biran önce sorunlarının çözülmesi ile ilgili ricada bulunduk. Çünkü bu fabrikaların ıslah olsa ve bünyesine alındığında aksu çayının arıtmasının yapılması daha da hızlanacak ve uygun kredi şartları sağlanacak.  Bununla ilgili neler yapılabilir bunu konuştuk. Bakanımız burayla ilgili elinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğunu söyledi. Bu konun üzerinde duracağını söyledi. Bizim amacımız 2023’e kadar Aksu çayının arıtma sisteminin çalışır vaziyette gelmesini sağlamak. 4 yıl içerisinde bu sorun çözülebilir.”diye konuştu.

“300 yataklı hastane olacak”

Yeni yapılacak kadın doğum hastanesiyle ilgili de konuşan Sezal, “Kadın Doğum hastanesinin ihalesi ile de ilgili sağlık bakanımızla da görüştük. Şehrimize 300 yataklı yeni kadın doğum hastanesi yapılacak. Şuan yapılacak yerin uygun olup olması bakanlığımız tarafından araştırılıyor. Uygunsa ihalesini yapacağız aynı şekilde Yörükselim hastanesinin de ihalesini yapacağız.”dedi.

“Tomsuklu OSB ile ilgili güzel gelişmeler olacak”

Son olarak Tomsuklu OSB’nin yer tahsisi hakkında güzel adımlar attıklarını değinen milletvekili Cihat Sezal , “Tomsuklu ile ilgili var olan sorunları çözme konusunda adımlar atıyoruz. Burayla ilgili geçtiğimiz günlerde bir ziyaret gerçekleştirdik, önümüzdeki günlerde bu sorunların çözümü konusunda ziyaretlerimizi sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.