DOLAR 32,6077 % 0.38
EURO 34,7852 % 0.06
GRAM ALTIN 2.497,60 % 0,53
ÇEYREK A. 4.083,58 % 0,53
BITCOIN 2.049.722 1.445
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÇİÇEK ÇOCUKLAR, BAZLAMA ŞENLİĞİNDE EĞLENDİ

Son Güncelleme :

17 Haziran 2015 - 15:25

/ kez okundu.
ÇİÇEK ÇOCUKLAR, BAZLAMA ŞENLİĞİNDE EĞLENDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu,Down Sendromlular Derneği ve Marash Life Hospitaltarafından, Down Sendromlu Çocuklar yararına bazlama şenliği düzenlendi.

Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, Down Sendromlu Çocuklara yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinliklere destek vermeye devam ediyor. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Engelliler Komisyonu, Down Sendromlular Derneği ve Marash Life Hospital işbirliğiyle düzenlenen bazlama şenliğine katılarak, ailelerle buluştu.

Onikişubat Belediyesi olarak Down Sendromlulara yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, Türkiye’de ilk olacak DownCafe’nin hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bu yavrularımızla ilgili çok daha güzel projelerimiz olacak inşallah. Şu anda önemli bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yakın zamanda Türkiye’de bir ilk olacak bu projeyi DownCafe adı altında hayata geçireceğiz. Onun da proje çalışmalarını tamamladık. Yakın bir zamanda ihaleye çıkacağız ve Türkiye’de ilk defa Downlu delikanlılar ve hanımlar için güzel bir tesis yapacağız. İçinde havuzu, eğitim ofisleri ve her türlü imkan olacak. Çünkü bu çocuklarımız ve aileleri bu hizmetlere layık. Yine bu çocuklarımızın ailelerini de tebrik etmemiz lazım. Fedakarca, özveriyle bu çocukların yetişmesini sağlıyorlar. Allah hepsinden razı olsun, inşallah hep birlikte faaliyetlerimize devam edeceğiz.”

Down Sendromlular Dernek Başkanı Zeynep Yerhanise, Downlu çocukların sürekli gündemde olması ve farkındalık oluşturulması gerektiğini kaydetti. Downlu çocukların toplumun bir parçası olduğunu dile getiren Yerhan, şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş DownSendromlular Derneği olarak bu çocuklarımızın toplumun birer parçası olduğunu gösterebilmek ve hak ettikleri yerde olabilmelerini sağlamak amacıyla farkındalık faaliyetleri yapıyoruz. Bugün de Ramazan’dan önce, fedakar annelerle bir araya geldik. Samimi bir atmosferde güzel bir birliktelik sağladık. Artık derneğimizin bu faaliyetlerinin neticesini almaya başladık. Şu anda bizim derneğimizin üyesi bir yavrumuz, özel bir hastanede çalışıyor. Disiplinli bir şekilde çalışma hayatına devam ediyor. Bu da bize gösteriyor ki, inançla, gayretle, eğitimle yapılamayacak hiçbir şey yok. Ben etkinliğimize katılan, bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.”

3 4 5

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.