DOLAR 32,5426 % -0.04
EURO 35,0392 % 0.44
GRAM ALTIN 2.436,60 % 0,55
ÇEYREK A. 3.983,84 % 0,55
BITCOIN 63.504,71 -4.431
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 30°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

CHP Onikişubat Gençliği Uğur Mumcu’yu andı

Son Güncelleme :

25 Ocak 2016 - 16:24

/ kez okundu.
CHP Onikişubat Gençliği Uğur Mumcu’yu andı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat Gençlik Kolları üyeleri, 24 Ocak 1993 yılında aracına konulan bombanın patlaması sonucu katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun 23. ölüm yıl dönümü nedeni ile anma töreni düzenledi.

Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş kısa bir konuşma yaparak, Kürt dosyası üzerinde uzun yıllar araştırma yapan gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu rahmet ve minnetle andı.  Ateş konuşmasında, “90’lı yıllarda Güneydoğu’da Kürt devleti kurulması planlanıyordu. Kürt dosyası üzerinde çalışan Mumcu, PKK örgütünün bu kadar desteği nereden aldığını çözmüştü. Bizler Kürt sentezini ilk defa Uğur Mumcu ile öğrendik. Bugün yaşamış olsaydı dosyası tamamlanacak ve belki de Kürt sorunu çözülmüş olacaktı” dedi. Uğur Mumcu’yu sadece sosyal demokrat vatandaşların değil, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm yurttaşların rahmet ve minnetle anması gerektiğini belirten Ateş, kendisini özlem ve minnetle andıklarını ifade etti.

Konuşmasının ardından CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Gemçi konuşma yaptı. Uğur Mumcu’nun adına yazılan “Uğurlar olsun” şarkısının bağlama eşliğinde seslendirilmesinin ardından CHP’li gençler;  Trabzon Caddesi üzerine, karanfil ve Helva, kartpostal dağıt.

Konuşmasına devam eden gençlik Kolları Başkanı Burak Gemci Ugur MUMCU’YU saygı ve rahmetle anıyoruz. Her 24 Ocak günü yüreğimiz acıyla burkuluyor. Karanlık güçlerin alçakça katlettiği Uğur MUMCU bu ülkenin yetiştirdiği aydın gazetecilerinden biriydi. Kuşkusuz o sadece bir gazeteci olmanın ötesinde, kafası ve yüreği ülke sevdasıyla dolu, Cumhuriyet devrimlerine inanmış bir dava adamıydı. Onun zekâsı o kadar üstündü ki kitaplarıyla her şeyi ortaya koyuyordu. Dönen politik ayak oyunları dış mihrakların ülkemiz üzerinde oynadığı ve oynayacağı oyunları her zaman önceden tahmin ederek kaleme almıştı. Artık Uğur MUMCU fikirleri ile gönüllerimizde yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir.    Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak bizler Cumhuriyet ilke ve devrimlerinden asla taviz vermemiş olan değerli araştırmacı yazar ve gazeteci Uğur MUMCU’ yu yine 2001’de de katledilen Emniyet Müdürü Gaffar OKKAN ‘ı ve adını sayamadığımız tüm devrim şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, onun yolunda yürümeye devam edeceğimize söz veriyoruz.

12575728_10207913304247265_1635001832_n chp

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.