DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

CEYHAN NEHRİ TEMİZLENİYOR

Son Güncelleme :

19 Aralık 2018 - 8:35

/ kez okundu.
CEYHAN NEHRİ TEMİZLENİYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Ceyhan Nehri’nin kaynak noktası olan Pınarbaşı gölet alanındaki bendin kapağı, temizlik çalışmaları için açılarak yaklaşık 80 bin ton suyun boşaltılmasına başlandı.

Ceyhan Nehri’nin kaynak noktası olan Pınarbaşı’nda son yıllarda yaşanan kuraklık ve diğer etkenler nedeniyle su seviyesinde ciddi düşüş yaşandı. Pınarbaşı gölet alanındaki bent üzerinden su aktığı dönemler geride kalırken, kaynamanın da durma noktasına gelmesi ile birlikte suyun rengi değişmişti. Kaynamanın göl alanını desteklememesi nedeniyle su seviyesi özellikle bent noktasında yarım metre kadar düşmüştü.

Su içindeki yosunların ve insanların attıkları çöpler nedeniyle özellikle yaz aylarında her gün binlerce kişinin uğrak noktası olan Pınarbaşı’nda kötü koku ve görüntü insanların tepkisi ile karşılaşmıştı. Sonbahar yağışlarının da beklenen düzeyde gerçekleşmemesi, kaynamanın da yeterli seviyeye ulaşmasına engel olmuştu. Temmuz ve Ağustos aylarını adeta can çekişerek atlatan Ceyhan Nehri’nin tekrar eski berrak günlerine kavuşması için Elbistan Belediyesi tarafından girişimler başlatıldı. Bent kapaklarının açılmasından önce Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş, Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) yetkilileri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve konunun diğer tarafları, Pınarbaşı göl alanında incelemelerde bulundu. Yapılan görüşmenin ardından bent kapağının açılması kararlaştırıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.