DOLAR 32,5858 % 0.33
EURO 34,8079 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,62 % 0,93
ÇEYREK A. 4.099,95 % 0,93
BITCOIN 2.127.682 2.514
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÇETELERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Son Güncelleme :

16 Şubat 2016 - 12:53

/ kez okundu.
ÇETELERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Afşinder, sevgi, paylaşma ve kardeşlik ile dolu örnek bir 12 şubat etkinliği düzenledi. Her yıl farklı organizasyonla kutlanan 12 şubat Kahramanmaraş’ın kurtuluş bayramı etkinliği kapsamında bu yılda “Eshab-ı Kehf Nesli, Mazlum Bayırbucak’lı Türkmen Kardeşlerinin Yanında” sloganı ile başlatılan kampanya da toplanan malzemeler, Afşinder Çeteleri ve üyeleri tarafından yardım tırına yüklendi. Hayrat İnsani Yardım ve Kızılay aracılığı ile yapılan kampanyada toplanan 100.000 parca ürün listesi yetkililere teslim edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, bugün mazlumun yanında olma günüdür. Hamdolsun ki,  zalim kral karşısında her şeylerinden vazgeçerek zulme karşı direnişin sembolü olan, Kur’an-ı Kerim de bir sureye ismi verilen Eshab-ı Kehf’i topraklarında barındırmanın şerefini yaşıyoruz. Bütün sermayesi davulu iken kasnağı doldursanız çalmam diyen Abdal Halil’in, basit bir sütçü iken mesele namus ve vatan olunca kendi canını hiçe sayıp zalim fransıza kurşun sıkan Sütçü İmam’ın, bayrak bağımsızlık simgesidir, kalede bayrağımız yokken burada Cuma namazı kılınmaz diyerek halkın içindeki bağımsızlık ruhunu cezbeye getiren Rıdvan Hoca’nın, milli mücadeleye Afşin’den ve Binboğa’dan cesur askerler ile destek veren Köfteci Şükrü ve Köşoğlu Süleyman efendilerin torunları olmanın gururunu yaşıyoruz. Milli Mücadeleye maddi manevi destek veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

12 şubat bizim haklı bir gurur günümüz. Ama komşu ülkelere baktığımızda mazlumların çektikleri sıkıntılardan üzülüyoruz. Bu yıl farklı bir şeyler yaparak, sevgimizi ve sevdiklerimizi kardeşlerimizle paylaşmak istedik, yakın zamanda başlattığımız Bayırbucak yardım kampanyamızı bu gün nihayete erdirip, çeteler ve gönüllü üyelerimiz ile tırımızı doldurduk. Dualarla uğurluyoruz. Çok kısa bir sürede bu yardım tırının dolmasına maddi manevi destek ve emek veren tüm hamiyetli insanlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum dedi.

Kazasız belasız yardımların ulaşması için kurban kesilip, dua edildikten sonra Küçükçekmece Belediyesi tarafından karşılanan 407. Yardım tırı yola çıktı. Proğram sonunda uğurlamaya katılan konuklara yemek ikram edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.