DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.106.632 -0.413
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÇELEĞEN “HAKKIMDAKİ İDDİALAR ASILSIZDIR”

Son Güncelleme :

26 Şubat 2018 - 7:36

/ kez okundu.
ÇELEĞEN “HAKKIMDAKİ İDDİALAR ASILSIZDIR”
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçe Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, bazı ulusal basın kuruluşları ve yerel internet sitelerinde yer alan kamunun 118 bin 610 lira 17 kuruş zarara uğratıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Başkan  Çeleğen, söz konusu haberde yer alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, İçişleri Bakanı Soylu’nun iktidara ait belediyelere soruşturma açtırmayarak, suçluyu kayırdığı iddiası ve “AK Parti’li belediye başkanları hakkında yolsuzluk iddiasının yanı sıra, başkanlar ve bürokratların ilişki ağları üzerinden FETÖ ile iltisaklı olduklarına yönelik ithamlar ve deliller de var. Biz, kimseyi tehdit etmiyoruz. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz.” açıklamasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yıpratmayı amaçladığını savundu.

“ASPARAGAS, İFTİRA DOLU HABERLER GÖRDÜK”

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen haklarında ortaya atılan iddiaların ve haberlerin asılsız olduğunu belirterek: “Bu gün şahsımla ilgili asparagas, iftira dolu haberler gördük. Ben Ekinözü’nde doğdum, büyüdüm. 36 yıllık devlet memurluğum var. Tabiî ki 2014 yılında Rabbim bize bu hizmeti nasip eyledi. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, siz değerli basın mensupları da dahil her hangi bir vatandaşımız Ekinözü ilçemizde bir kamuoyu yoklaması yapsın eğer Nursi Çeleğen bin lirayı, haram, yer derse yarın bu görevimden istifa ediyorum, size söz veriyorum.” dedi.

“ŞİKÂYETİNİN İÇERİSİNDE ÇOK BÜYÜK İFTİRALAR VAR”

Daha önce belediyesinde Muhasebe Müdürü olarak çalışan bir kişinin haklarında ve daha önceki belediye başkanlarıyla ilgili iftira attığını savunan Çeleğen şu şekilde konuştu: “İlçemizde Şevki Özer denen bir şahıs var ki şu anda da bizde bir dilekçesi bulunuyor, Ekinözü Belediyesinde 4 dönem hesap işleri müdürlüğü yapmıştır, Ekinözü’nde görev yapan belediye başkanlarımızı çeşitli iftiralarla şikayet etmiştir. Bu şahıs biz göreve geldikten sonra tekrar beni buraya müdür olarak al dedi. Ben, seni kesinlikle müdür olarak alamam, dedim. Ondan sonra bu şahıs bizi hem Kahramanmaraş Valiliğimize, hem İçişleri Bakanlığımıza şikayet etti.  Ki şikayetinin içerisinde çok büyük iftiralar var.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN, İÇİŞLERİ BAKANIMIZ SOYLU HİÇ KİMSEYE KALKAN OLMAZ”

Konunun şu anda Danıştay’da olduğunu ve buradan da aklanarak çıkacaklarını söyleyen Çeleğen şunları konuştu: “Şu anda hukuki süreç devam ediyor. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey hiç kimseye kalkan olmaz. Hiç kimsenin de gözünün yaşına bakmaz. İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri gelmiştir, böyle bir kamu zararı yoktur. Bu sadece bir iftiradır. İçişleri Bakanlığımızın müfettişlerin ardından soruşturma izni vermemesinden sonra bu şahıs tekrar Danıştay’a müracaat etmiştir. Biz buradan da yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyoruz.”

“EKİNÖZÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDECEĞİM”
İddialarla ilgili basın kuruluşlarını mahkemeye vereceklerini aktaran Çeleğen şöyle konuştu: “Biz Ekinözü Belediye Başkanı olarak, liderimize, Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’ye, İçişleri Bakanımıza zarar verecek hiçbir şeyde bulunmayız. Bunu tekrar tekrar söylüyorum, benim ismim Nursi Çeleğen, Ekinözü’ne gidin kamuoyu yoklaması yapın. Nursi Çeleğen Ekinözü Belediyesi’nden bin lira haram yer derse size şerefimle temin ediyorum, Ekinözü Belediye Başkanlığından istifa edeceğim. Biz de ulusal ve yerel basını iftiralarından dolayı mahkemeye vereceğiz.”

İDDİALAR VE BAŞKAN ÇELEĞEN’İN CEVAPLARI

Çeleğen, kardeşinin Ekinözü Belediyesinde müdür olarak görev yaptığın yönündeki iddiaya şu cevabı verdi:  “Kesinlikle yanlış, benim kardeşim şu anda Elbistan Belediyesi’nde. Bizim belediyemizle ilgisi, alakası yok.

İSTİNAT DUVARI YAPILAN ALANLARIN DURUMU

Orta İçme mezrasında Başkan Çeleğen ve yakınlarına ait yerlerde kamulaştırma kararı olmadan belediye bütçesinden istinat duvarı yapıldığı yönündeki iddiaya cevap: “Orta içmeler tabi ki mülkiyeti bize ait bir yer. Hatta ben devletimizi zarar uğratmamak için, kendi akrabalarımıza dedim ki oraya bu güne kadar bir hizmet yapılmadı. Ekinözü Belediyemizin parası yok, kamulaştırma yapamam, burayı bağış yaparsanız, yapalım dedim. Kendi akrabalarımız bağış yaptılar, orta içmenin çeşmesi falan yaptık. Bunların hepsi iftira.”

GİDİLEN YOL İLE TÜKETİLEN YAKIT ARASINDAKİ FARKIN NEDENİ

Belediye Başkanının makam aracı olarak kullandığı hizmet aracına alınan yakıt miktarı ile kilometresine göre kat ettiği uzunluk birbirini tutmuyor, yönündeki iddiaya Başkan şu cevabı verdi: “Bizim şu anda kullandığımız makam aracıyla Ankara’ya gidip geldiğiniz zaman bin 200 lira benzin yakıyor. Bu zarar. Bu adam orada 4 dönem hesap işleri yapmış bir adam, hırsızlığı çok iyi bilen, profesyonel bir adam. Ben dedim ki, kardeşim bu aracı niye almışlar, bin 200 lira para yakıyor. Bunu gitmiş farklı şekilde yorumlamış.”

GIDA YARDIMLARININ GAYRİMENKUL ZENGİNLERİNE YAPILDIĞI İDDİASI

Belediyenin yaptığı gıda yardımlarının, üzerine taşınmaz kaydı bulunan vatandaşlara verildiği şeklindeki iddialara ise şöyle cevap verdi: “Kesinlikle yalan, kesinlikle iftira. Gayrimenkul zengini adama ben nasıl yardım yapabilirim. Hiç mümkün değil.”

Toplantıya tesadüfen denk geldiğini ve katıldığını belirten Bekir Özdemir isimli vatandaş ise şikayet ettiği söylenen kişi hakkında şunları anlattı: “Tesadüfen buraya geldim, karşılaştım. Aslen Ekiözülüyüm, Nursi abimizi de çok iyi bilirim, o şahsı da iyi bilirim. Onunla mesai arkadaşlığı da yaptım Ekinözü Belediyesinde. O şahıs dönemin her belediye başkanını bu tür konularda her zaman şikayet eden biri. Vatandaş dahi bıkmıştır, bunu dikkate nasıl alıyorlar ben anlamış değilim.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.