DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Canan’ın Bayram Hediyesi Protez Bacak

Son Güncelleme :

08 Temmuz 2015 - 8:46

/ kez okundu.
Canan’ın Bayram Hediyesi Protez Bacak
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta doğuştan sol bacağı dizden aşağı olmayan 5 yaşındaki Canan Ay’ın bayram hediyesi, diğer çocuklardan farkı oldu. Devlet desteğiyle küçük Canan’ın sol bacağına protez takıldı.

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde ikamet eden Sadettin ve Hatice Ay çiftinin 5 yaşındaki kızı Canan Ay’ın artık yüzü gülüyor.

Geçtiğimiz yıl kızının sol bacağına protez takılması için yetkili mercilere müracaatta bulunan baba Sadettin Ay ve ailesi, çifte bayram yaşıyor.

Gerekli belgelerinin hazırlanmasıyla birlikte Kahramanmaraş’ta bir firma, küçük Canan’ın doğuştan olmayan bacağı için harekete geçti.

Küçük Canan için hazırlanan protez bacak, firma yetkilisi Hacı Ahmet Demir ve ekibi tarafından takıldı.

Protez bacağına kavuşan Canan Ay, ilk etapta yaşadığı zorlukları anne ve babasının desteğiyle üstesinden geldi.

Baba Sadettin Ay, bayram öncesi çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Kızım çok mutlu oldu. Ailecek çok mutlu olduk. Çok sıkıntı çekiyorduk. Kızım Canan artık akranları gibi yürüyecek” dedi.

Kızının bacağına kavuşmasıyla çifte bayram yaşadıklarını kaydeden anne Hatice Ay ise, “Çok mutluyum. Çok zorluk çektim. Sabırla bugüne getirdim. Herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Okuyup başbakan olacağını söyleyen küçük Canan ise, “Mutluyum. Ben de oynayacağım arkadaşlarımla. Gezmeye gideceğim” dedi.

Firma yetkilisi Hacı Ahmet Demir de, “Ekip olarak Canan’ın protezini biz yaptığımız için çok mutlu olduk. Canan’la birlikte ben de çifte bayram yaşıyorum. Bize ilk önce protezi devletin karşılamadığı söylenmişti. Biz de ekip olarak toplantı yaptık. Eğer protez bedeli devlet tarafından karşılanmasa dahi biz bu masrafı kendi cebimizden karşılayacaktık. Bize gerek kalmadan şükür devletimiz gereğini yaptı. Çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.