DOLAR 32,5852 % 0.16
EURO 35,0042 % -0.11
GRAM ALTIN 2.438,82 % 0,11
ÇEYREK A. 3.987,47 % 0,11
BITCOIN 64.650,16 1.187
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Camide Telefonu Çalan ve Konuşana Para Cezası

Son Güncelleme :

15 Temmuz 2015 - 16:02

/ kez okundu.
Camide Telefonu Çalan ve Konuşana Para Cezası
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’taki Karabörk Camisi’nin içerisinde telefonunun zil sesini kapatmayan ve görüşme yapana 10 lira para cezası uygulanıyor. İlk cezanın imama kesildiği uygulamadan elde edilen paralarla caminin ihtiyaçları karşılanıyor.

Merkez Onikişubat İlçesi’ne bağlı 5 bin nüfuslu Fatmalı Mahallesi’nde bulunan Karabörk Camisi’nin cemaati, namaz sırasında çeşitli hareketli zil seslerinden rahatsız olup şaşırdıklarını söyleyerek cami imamı Osman Ay ile görüştü ve para cezası uygulanmasını istedi. İmam Osman Ay ile cemaat, camide telefonu çalan ve görüşme yapanlar için para cezası uygulaması başlattı. Uygulama kapsamında caminin içerisinde telefonundan herhangi bir arama veya mesaj sesi gelen ile görüşme yapana 10’ar lira para cezası kesiliyor. Aynı şartlarda imama ise 20 lira para cezası uygulanıyor.

İLK CEZA İMAMA

Camideki cemaatin memnun kaldığı uygulama kapsamındaki ilk ceza da imam Osman Ay’a kesildi. Osman Ay, kendisine 20, cemaate ise 10’ar lira kesilen ceza uygulamasıyla ibadetin şaşırılmadan yapıldığını ve elde edilen paralarla da caminin ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Osman Ay, uygulamadan memnun kaldıklarını kaydederek, şunları söyledi:

“Cemaatimiz geldiğimiz zamanlarda telefonların kapatılmasını istedi. Benim için 20, kendileri için 10’ar lira para cezası kesilmelerini istediler. Biz de böyle bir uygulama başlattık. Bazen telefona öyle bir sesler konuluyor ki oyun havası, davul ve zurnalar gibi sesler nedeniyle ayetler ve sureler yanlış okunabiliyor. Cenazede bile şahit oldum telefonda oyun havası çalıyor. Bunun için böyle bir uygulama başlattık ve devam ediyor. Uygulama kapsamında unutmuşum ilk ceza da bana nasip oldu. Deyim yerindeyse bir kaç defa radara biz de düştük ama çok memnum oldum. Camiye girerken vatandaşların halkla irtibatı kesip, Hakka yönelmesi gerekiyor. Şuanda kimsenin telefonu çalmıyor ve çok memnunuz.”

Cami cemaati ise, uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, hem namazı şaşırmadan kılabildiklerini, hem de caminin ihtiyaçlarının kesilen cezalardan elde edilen paralarla giderildiğini ifade etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.