DOLAR 32,3317 % 0.24
EURO 35,0963 % -0.12
GRAM ALTIN 2.297,14 % 0,86
ÇEYREK A. 3.755,83 % 0,86
BITCOIN 2.299.479 1.346
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Çalıntı Araçlarla Yakalandılar Serbest Bırakıldılar

Son Güncelleme :

14 Ağustos 2015 - 9:25

/ kez okundu.
Çalıntı Araçlarla Yakalandılar Serbest Bırakıldılar
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu Türkiye’nin çeşitli illerinden cip, kamyonet ve traktör çaldıkları ve çalıntı araçları Suriye’ye kaçıracakları iddiasıyla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde göz altına alınan 3’ü Suriye uyruklu 7 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı, çiftlik evine yapılan baskında sahte plaka takılmış 7 araçla birlikte yakalanan 7 zanlıyı dava açmaya yeterli kanıt ve emare bulunmadığı gerekçesiyle serbest bıraktı.

ARAÇLAR ÇİFTLİK EVİNDE YAKALANDI

Kahramanmaraş’ta, 11 Haziran 2015 tarihinde inşaat şirketine ait 46 LF 030 plakalı kamyonet hırsızlar tarafından çalındı. İhbar üzerine harekete geçen KahramanmaraşEmniyet Müdürlüğü, çalınan kamyoneti üzerine takılı Küresel Konumlama Sistemi (GPS) cihazı sayesinde takibe aldı. Yapılan araştırmada, aracın Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bir çiftlik evinde olduğu tespit edildi. Durumun Suruç İlçe Jandarma Komutanlığına bildirilmesiyle ilçeye bağlı Uysallı Mahallesi’ndeki çiftlik evine baskın düzenlendi. Operasyonda, çalıntı oldukları tespit edilen ve sahte plaka takılan 1 traktör, 4 kamyonet ve 2 cip ele geçirildi. Olayla ilgili de çiftlik sahibiyle birlikte 3’ü Suriye uyruklu 7 kişi yakalandı. Ele geçirilen araçlar ise sahiplerine teslim edildi.

7 KİŞİ SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

Olayın ardından Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler İ.D., M.Y., V.M., M.M. ileSuriye uyruklu B.G., Ş.B., R.B.’yi Suruç savcılığına sevk etti. Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘hırsızlık’ suçlamasıyla başlattığı 2015/1386 numaralı soruşturma dosyasında, zanlıların ifadesini aldı.

ŞÜPHELİLERDEN KOBANİ İTİRAFI

Suriyeli şüpheliler, çiftlikte işçi olarak çalıştıklarını, söz konusu araçların Kobanili olduğu öne sürülen ‘Osman’ isimli bir şahsa bıraktıklarını ifade ettiler. Çiftlik sahibi ve diğer 3 şüpheli ise ifadelerinde olayla bir ilgilerinin olmadığını savundu.

SAVCILIK SERBEST BIRAKTI

Jandarma operasyonu sonrası araçları Suriye’ye kaçırılmadan yakalanan müştekiler zanlılardan şikayetçi oldu. Ancak, Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler hakkında, ‘Suçu işlediklerini gösterir dava açmaya yeterli kanıt ve emare bulunmadığı anlaşılmaktadır’ dedi. Savcılık, zanlılarla ilgili yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti.

Serbest bırakılan şüphelilerin, Türkiye’nin çeşitli illerinden araç çaldığı, çalınan araçların ise sınır hattından Suriye kaçırıldığı iddia ediliyordu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.