DOLAR 32,6031 % 0.39
EURO 34,8266 % 0.25
GRAM ALTIN 2.491,69 % 0,29
ÇEYREK A. 4.073,91 % 0,29
BITCOIN 2.133.876 4.148
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÇABUKEL’DEN ELBİSTAN ÇIKARTMASI

Son Güncelleme :

12 Aralık 2020 - 12:57

/ kez okundu.
ÇABUKEL’DEN ELBİSTAN ÇIKARTMASI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

BAŞKAN ÇABUKEL’DEN ELBİSTAN ÇIKARTMASI

BAŞKAN ÇABUKEL ELBİSTAN İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ. İLÇE TEŞKİLATI İLE YAPILAN TOPLANTININ ARDINDAN ESNAF ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİREN İYİ PARTİ KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANI AHMET ÇABUKEL ZİYARETİNE DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Geçtiğimiz günlerde Nurhak, Ekinözü, Andırın, Türkoğlu ve Pazarcık İlçelerinde esnafı ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel’in yeni adresi Elbistan oldu.

Elbistan İlçe Teşkilatında gerçekleştirilen toplantının ardından ilçe esnafını ve semt pazarını ziyaret eden Başkan Çabukel’e İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Hüseyin Gül, İl Başkan Yardımcıları ve İlçe Teşkilatı eşlik etti. Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan ziyarette esnaf, talep ve şikayetlerini dile getirdi.

DERT ÇOK, ÇÖZÜM YOK, ESNAF PERİŞAN!

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, “Neredeyse bir aydır ilçe ilçe gezerek esnafımızı ziyaret ediyoruz. Türkoğlu’ndan Nurhak’a, Pazarcık’tan Elbistan’a her ilçemizi ziyaret ediyoruz. Önceliğimiz İlçe teşkilatımızla yaptığımız toplantı oluyor. İlçe Başkan ve Başkan Yardımcılarımızla birlikte ilçelerimizin problemlerine dair yaptığımız toplantının ardından sokağa inip esnafımıza derdini soruyoruz. Esnafımızın derdi her yerde aynı. Dert çok, çözüm yok, maalesef esnaf perişan.

Esnaf işletme küçültmeye gidiyor. Kirasını, su faturasını ödeyemiyor. Kış geldi, bir de yüklü doğalgaz faturaları gelince esnafımızın hali ne olacak meçhul. Esnaf olmazsa hiçbir şey olmaz. Esnafa 300- 2500 TL arasında elektrik faturası geliyor. Bunlar çok yüksek faturalar. Esnafımızın birikmiş Bağ-Kur ödemesi var. İşçi çalıştıranlar işçisinin ücretini ödeyemiyor. Esnaf haftada bir yaptığı siftahla dükkanını mı işletsin, elektrik su faturasını mı ödesin, çocuğunu mu okutsun, evine erzak mı alsın, dükkan kirasını mı ödesin. Yazık, esnafına bu hali reva gören yöneticilere çok yazık.” dedi.

GENÇLER ELBİSTAN’I TERK EDİYOR.

Açıklamalarına devam eden Başkan Çabukel, “Şeker fabrikasının özelleştirilmesi, termik santralin havayı kirletmesi ve özelleştirme sonrasında kazanç çok düştü, şehir içinde dönen sıcak para maalesef artık Elbistanlılara uğramıyor. Bu nedenlerle iş imkanı azalınca gençler iş bulamadığından ilçeyi terk etmek zorunda kalıyorlar. Hayalleri yok, gelecekleri yok. Erkekler askerlik sonrasında elbistana gelmek istemiyorlar. Elbistan şehrimiz için çok önemli bir ilçeyken Elbistanlı gençler bölümleri ne olursa olsun üniversite okudukları şehirlerde yaşamayı tercih ediyor. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmak zorunda. Elbistan’ın verdiği göç tehlikeli rakamlara ulaşmış durumda.

Yapılan hizmetler neden, niçin gerektiği düşünülmeden, yapmış olmak için yapılıyor. İlçemize bisiklet yolu yapılmış. Görülen o ki yapılan hizmet yanlış yere yapılmış. Küçük esnaf iş yeri önüne aracını park edemiyor, gelen müşteri aracını park edemediği için esnafı tercih etmiyor. Zaten siftah dahi yapamayan esnaf bir de bu gibi dertlerle uğraşıyor.” dedi.

BÖYLE GİDERSE İFLASIMIZ YAKIN.

Ziyaret esnasında atanamayan bir öğretmenin işlettiği butik dükkana giren Çabukel’e derdini anlatan genç öğretmen, “Atanamayınca elimizde avucumuzda ne varsa bu dükkana yatırdık Başkanım. Ben de mesleğimi yapmayı isterdim ama ülkenin durumu malum. Belki ticarette yüzümüz güler dedik bu kez de Covid-19 virüsü çıktı. Böyle giderse iflas etmemiz yakın. Devletten destek bekliyoruz ama bulamıyoruz. Komşu esnaf da aynı durumda. Günlerce siftah yapamayan komşularımız var.” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.