DOLAR 32,3317 % 0.24
EURO 35,0963 % -0.12
GRAM ALTIN 2.297,14 % 0,86
ÇEYREK A. 3.755,83 % 0,86
BITCOIN 2.299.479 1.346
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Büyükşehir’e Tepki

Son Güncelleme :

25 Ağustos 2019 - 14:51

/ kez okundu.
Büyükşehir’e Tepki
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Dere, il binasında düzenlenen 2. divan toplantısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Çin’in Yiwu Şehri arasında yapılan kardeş şehir protokolüne tepki gösterdi.

Yapılan protokolün Sadece Türk’üm ve Müslüman’ım dediği için Doğu Türkistan’ da binlerce müslüman kardeşimize yapılmış olan işkence ve infazlardan sonra bu devletin bir şehriyle kardeşlik ahdi imza etmek bir akıl tutulmasının emaresidir” ifadelerini kullanan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Dere; “Kahramanmaraş ile Çin’in Yiwu şehri arasında kardeş şehir çalışması başlatılması için ön protokol imzalanmıştır. Sürekli olarak bölge coğrafyasında yaşayan Müslümanlara yönelik baskı, zulüm ve şiddet olayları ile anılan bir devlet ile yaptıklarını tasvip edercesine kardeş şehir olmak ne Müslümana, ne de bu kahraman şehrin evlatlarına bir fayda sağlamayacağı gibi üstelik bu zulme ortak olmaya kadar yol açmaktadır.

Sadece Türk’üm ve Müslüman’ım dediği için Doğu Türkistan’ da binlerce müslüman kardeşimize yapılmış olan işkence ve infazlardan sonra bu devletin bir şehriyle kardeşlik ahdi imza etmek bir akıl tutulmasının emaresidir. Doğu Türkistanda Uygulanan bu zulüm ve asimilasyon ecdadımız Şeyh ali sezai efendi; Rıdvan hoca; sütçü imamın mezarlarında kemiklerini sızlatmakta; bu şeref düşüklüğü projesinden derhal vaz geçilmelidir. Bu işlem bir an önce sonlandırılmalı ve hakkın yanında ve zulmün karşısındaki dik duruşumuz sürdürülmelidir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.