DOLAR 32,4976 % 0.1
EURO 34,8496 % 0.18
GRAM ALTIN 2.475,71 % 0,54
ÇEYREK A. 4.047,78 % 0,54
BITCOIN 2.033.664 -2.963
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA OKUMA SALONU

Son Güncelleme :

07 Mayıs 2016 - 14:32

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA OKUMA SALONU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kadınlara yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Kültürpark’ta oluşturduğu Kitap Okuma Salonu ile hanımların kitap okumalarına zemin oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kadın Okuma Salonu’nda bir açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi olarak kentin kitap okuma seviyesini yükseltmek için gayret ettiklerini söyledi.

Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş şiirin başkenti diyoruz, edebiyat şehri diyoruz. Kadınıyla erkeğiyle bütün Kahramanmaraşlıların okuma seferberliği olması gerekiyor. Çünkü biz ‘Yedi güzel adam’ın şehriyiz’ diyoruz. 7 ile kalmamamız lazım, yetmiş olmamız lazım, 700 olmamız lazım 7 bin olmamız lazım. Bunun yolu da okumaktan geçiyor.

Büyükşehir Belediyesi olarak hakikaten Kahramanmaraşlıların okuma düzeyini artırmak için büyük çaba sarf ediyoruz. İşte bunlardan bir tanesi düzenlemiş olduğumuz kitap fuarıdır.  Şu anda yapmış olduğumuz kitap fuarı İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin haricinde Anadolu’nun en büyük kitap fuarı olmuştur. Hem yayın evi hem ziyaretçisi itibariyle 100 binin üzerinde ziyaretçimiz oldu. Okumaya önem verdiğimizin bir diğer kütüphane sayımızdır.  Şuan da Büyükşehir Belediyesine ait 18 kütüphanemiz var ve biz bu yıldan itibaren kütüphane sayısını artırmaya yönelikte çalışmalarımız oldu. Kahramanmaraş’ın güzel bir yönü de taziye evlerinin olması bir artık taziye evi yapmıyoruz. Sosyal tesis yapıyoruz. İçerisinde taziye evi olan sosyal tesisler yapıyoruz. Onun içerisinde kütüphanesi olan yaşlılar dinlenme salonu olan Kadın Aile Müdürlüğümüzün danışma merkezi olacak bu tür mekânlar planlıyoruz. İlk örneğimiz Bahçelievler de yaptığımız sosyal tesisimizdir. Biz kitaba Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak o kadar çok önem veriyoruz ki kitap fuarının davetini de kitap şeklinde yaptık.

Kahramanmaraş halkının kitap okuma düzeyini özellikle kadınlarımızın kitap okumaya yönelmeleri için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran ise Okuyan Kadınlar Kulübü kurduklarını ifade ederek: “Kitap Okuyan Kadınlar kulübü diye bir çalışma gerçekleştirdik. Buraya kayıt oldukları sürece buradaki kitaplardan yararlanıp, evlerine götürebilirler. Aylık olarak okuduğunuz kitapları değerlendirmek üzere okuma günleri yapacağız. Hatta en çok kitap okuyan hanımlarımıza da hediyelerimiz olacaktır. Kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmek ve arttırmak amacıyla bu tür faaliyetler gerekiyor. Bu sebeple sizlerin desteğine ihtiyacım var.  Kitap okuma etkinliğimiz bir adım olsun ve devamı gelsin istiyoruz” dedi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.