DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLK AŞURE PAZARCIK’TA

Son Güncelleme :

11 Ekim 2016 - 15:52

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN İLK AŞURE PAZARCIK’TA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla ilk aşureyi Pazarcık’ta dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımı ilk olarak Pazarcık ilçesinde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan aşureler Pazarcık Ulucami’nde ve İstasyon Caddesi’nde üç noktada halka dağıtıldı.

Pazarcık Ulucamii’de aşure dağıtımı yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Muharrem ayının girmesiyle hicri yılbaşının başladığını ifade ederek: “ Muharrem ayına girmiş bulunuyoruz. Muharrem ayı hicri yılbaşımızdır. Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye göç etmesidir. İslam Devleti’nin oluşturulması için kutlu yürüyüşün başladığı aydır. Bu ay İslam tarihinde de kutlu bir aydır. Hz. Âdem’den Hz. Nuh’a Hz Musa’nın Yahudileri Sina’dan çıkarmasına kadar önemli olaylar bu ayda olmuştur. Muharrem ayın Hz. Hüseyin Efendimizin yezid ve askerleri tarafından şehit edildiği üzücü bir dönemi de geçiriyoruz. Hz. Hüseyin şehitlerimizin en büyüğüdür, Muharrem ayında şahadete ermiştir. Hicri yılbaşımızın tüm Müslümanlara hayırlı olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

Büyükşehir Belediyesi olarak aşure dağıtımımız devam edecek” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.