DOLAR 32,5242 % 0.19
EURO 34,6136 % 0.06
GRAM ALTIN 2.490,68 % 0,17
ÇEYREK A. 4.072,27 % 0,17
BITCOIN 2.103.041 0.208
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN GÖRME ENGELLİLER PROGRAMI

Son Güncelleme :

16 Ocak 2016 - 16:06

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN GÖRME ENGELLİLER PROGRAMI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 7-14 Ocak 2016 tarihleri arasında kutlanan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

İlk olarak Büyükşehir Belediyesi Saplık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü heyeti Görme Engelliler Kahramanmaraş Şubesini ziyaret ettiler.

Dernek binasında gerçekleşen ziyarette Dernek Başkanı Av. Doğan Nurluyol ile görüşen heyet çiçek takdim ederek Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasını kutladılar.

Görme Engelliler Derneği ziyaretinin ardından Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulunu ziyaret eden Engelliler Şube Müdürlüğü heyeti burada da çiçek takdim ederek haftayı kutladılar.

_HMK9713

Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu ziyaretinde görme engelli öğrencilerin mehter gösterisi ve şiir okumasının ardından çocuklara patlamış mısır, pamuklu şeker ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

_HMK9690

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde ise gözler görme bandı ile kapatılarak film izlendi.

IMG-20160115-WA0036

Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen program açılış konuşmaları ile başladı. İlk olarak kürsüye gelen Görme Engelliler Dernek Başkanı Av. Doğan Nurluyol, görme engellileri anlamak adına düzenlenen böylesine bir programdan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Nurluyol yaptığı konuşmada; insanların dünyaya farklı pencereden bakabilmeyi öğrenmesi gerektiğini ifade ederek, engellilere acınmaması gerektiğini kaydetti.

Görme Engelli Gülşah Dilbirliği’nin okuduğu ‘Engel Kalpte Olmasın Yeter’ isimli kendi yazdığı şiirini okumasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Yusuf Bayram Demirci yaptığı konuşmasında böylesine anlamlı bir programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Şube Müdürü Demirci engellilerin sporda büyük başarılar elde ettiğini kaydederek, daha iyi noktaya gelmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Görme Engelli Nazım Kürtül’ün ‘Fark Bizim’ isimli şirini okumasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya: “Büyükşehir Belediyesi olarak engelsiz bir Kahramanmaraş için gayret ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin rahatça yaşayabileceği bir şehir için çalışmalarımız devam ediyor. Kendimizi engelli arkadaşlarımızın yerine koyarak, onların yaşadığı zorlukları görerek, elimizden geldiğince onların istediği şekilde yardımcı olmalıyız. Bugün ise burada gözlerimizi kapatarak film izleyerek empati yapacağız. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle tüm görme engelli kardeşlerimizin günlerini kutluyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından görme bandları ile gözler kapatıldı ve film izlendi.

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.