DOLAR 32,3724 % 0.16
EURO 34,9785 % -0.32
GRAM ALTIN 2.325,56 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,30 % 0,22
BITCOIN 2.277.631 0.436
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN ELBİSTAN’A OKUL VE KÖPRÜ YAPILIYOR

Son Güncelleme :

30 Nisan 2015 - 6:14

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN ELBİSTAN’A OKUL VE KÖPRÜ YAPILIYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Elbistan Esentepe Ortaokulu temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Elbistan Esentepe Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde ilk konuşmayı Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük yaptı.

Başkan Küçük yaptığı konuşmada Elbistan’da hızlı bir kalkınma süreci başladığına işaret ederek, Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek asfalt başta olmak üzere birçok başarılı hizmetler üretmeye başladıklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan’da bugün güzel bir gün yaşandığını ifade ederek: “Biraz önce bir okulumuzu hizmete açtık. Burada ise Büyükşehir Belediyesince yapılan okulumuzun temelini atacağız. Elbistan’da eğitim alanında çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu okulun yapımından dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Akkoyun’dan sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kendilerini öğrencilerin ikinci velisi olduğunu kabul ettiklerini ifade ederek: “Biz göreve geldiğimizde kendimizi öğrencilerimizin ikinci velisi olduğumuzu beyan etmiştik. Bu bağlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğimizle yaptığımız protokol gereği ilimiz genelinde ihtiyaç olan bölgelere okul yapma ihtiyacı hissettik. Toplamda 18,5 milyon TL yatırım değeri olan okullarımız için ihalelerimizi tamamladık ve bir kısmının da yapımına başladık.

İlimizi ve ilçelerimizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için eğitimin şart olduğunu biliyoruz. İnsanlarımızın hayallerinin heba olmaması adına eğitim alanında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Büyükşehir olmakla birlikte bütün şehir olduk. El ele vererek ilimiz genelinde sorunların aşılması ve hizmetin en iyisini sizlere sunmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise siyaseti kendileri için yapmadıklarına işaret ederek: “Birlik ve beraberliğin olduğu yerde hizmetlerin aksamadan koordinasyon içerisinde yürüdüğü açıkça ortada. Kahramanmaraş’a son 3,5 yılda 13 tane okul yapılmış. Yapımı devam eden okullarımız var ve proje aşamasında olan okullarımız da var. Biz siyaseti kendimiz için yapmıyoruz. Halkımıza hizmet için yapıyoruz. Hizmetlerimizi de daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir Kahramanmaraş ve daha iyi bir Elbistan için yapıyoruz. Bütün şehrimizin geneli için yapıyoruz.

Eğitim alanının yanı sıra Elbistan’da önümüzdeki günlerde yeni bir çalışma başlatıyoruz. Biliyorsunuz Dulkadiroğlu’nun birinci başkenti Elbistan, ikinci başkenti Maraş’tır. Bundan dolayı da Elbistan’la Maraş arasında tatlı bir rekabet vardır.

Şimdi yapacağımız çalışmalarda Elbistan Ulucamii merkezli yeni bir kent kimliği oluşturmak olacak. Yapılacak restorasyonlarla Elbistan eski tarihi kimliğine kavuşacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından butona basılarak Esentepe Ortaokulu’nun temeli atıldı.

Temel atma törenine AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Esentepe Ortaokulu 1 milyon 896 bin lira bedelle ihalesi yapılan Kahramanmaraş Elbistan Esentape Mahallesi 16 derslikli orta okulu inşaatına Şubat ayında başlandı.

Kahramanamraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Müdürlüğü tarafından yapılan okul 705 metrekare alan üzerine 3525 metre kare inşaat alanı olarak inşa edilecek. Zemin ve 3 normal kat olmak üzere 16 derslikli olacak okulda 2 adet ana sınıfı, kütüphane, Fen Laboratuarı, resim ve müzik atölyesi ve idari birimlerin yer alacak.    400 günde yapılması hedeflenen okulda 7 bin 196 metrekare bahçesi olacak ve içerisinde yürüyüş yolları, oturma yerleri, Satranç Oyun Alanları, Basketbol Sahası e otopark bulunacak.

Öte yandan temel atma töreninin ardından AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, Fen İşleri Dairesi Başkanı Harun Buz ve diğer ilgililer yine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Söğütlü Köprüsü’nde incelemelerde bulundular.

Elbistan’a bağlı Söğütlü, Çıtlık, Eldenek ve Gündere Mahalleri arasında bağlantıyı sağlayacak olan köprü15,70 metre uzunluğunda 7,50 metre genişliğinde ve 5,00 metre yüksekliğinde olacak. Ayrıca köprü geniş bir havzaya konumlandırılacağından feyezan durumunda suyun toplanarak köprü açıklığına yönlendirilmesi için köprünün dört köşesinden başlamak üzere 48 metre uzunluğunda ve 5,40 metre yüksekliğinde betonarme tahkimat duvarı yapılacak.

_STC6461 STC_4799 STC_4821 STC_4825

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.