DOLAR 32,4134 % 0.17
EURO 35,0097 % -0.26
GRAM ALTIN 2.324,34 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,29 % 0,17
BITCOIN 2.295.388 1.624
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YATIRIM

Son Güncelleme :

04 Ocak 2016 - 16:23

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YATIRIM
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi eğitim alanında yatırımlarına aralıksız olarak devam ediyor.

Kahramanmaraş il genelinde yaklaşık 25 milyon liralık yatırıma başlayan Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç olan bölgelerde okul ve spor salonları yapımlarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin şehrimizde Onikişubat Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Oruç Reis Mahallesi’nde yapımına başladığı ilkokul binası hızla yükseliyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Müdürlüğü bünyesinde proje ve kontrolü yapılan ilkokul binasının oturum alanı 555 metrekareden oluşuyor. Toplam inşaat alanının 2 bin 220 metrekare olduğu binada, Eğitim tesisi, bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşacak.

Tesis içerisinde ise 16 adet derslik, 2 adet ana sınıfı, kütüphane, Fen Laboratuarı, Resim ve Müzik Atölyesi, çok amaçlı salon ve idari birimlerden oluşuyor.

Bulunduğu bölge itibari ile bu kapasitede bir okulun olmaması büyük bir eğitim açığını kapatacak. Okul binasının en kısa zamanda eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için gayret ediliyor.

Okulun tamamlanmasıyla büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim alanında 25 milyon liralık bir yatırıma başladık. Kahramanmaraş il genelinde ihtiyaç olan bölgelerimize okul ve spor salonları yapıyoruz. Oruç Reis Mahallesine yaptığımız bu okul binamız tamamlandığında o bölgede büyük bir açığı kapatacak. Biz göreve gelirken öğrencilerimizin ikinci velisiyiz demiştik. Bu doğrultuda eğitim alanına yaptığımız yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.