DOLAR 32,5455 % -0.04
EURO 34,9069 % 0.08
GRAM ALTIN 2.430,69 % 0,02
ÇEYREK A. 3.974,18 % 0,02
BITCOIN 66.530,00 -0.129
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA

Son Güncelleme :

05 Ocak 2016 - 14:06

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, 30 Aralık’ta il genelinde başlayan ve 2003 yılı Şubat ayından bu yana yağan rekor kar yağışına karşı tüm tedbirleri aldıklarını ve büyükşehir sorumluluğunda bulunan ana arterlerde yolların açık olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Genel Sekreter Ulaş: “Şehrimizde 2003 yılı Şubat ayından bu yana en yoğun kar yağışı gerçekleşti.

Karla mücadele için 15 Aralık itibariyle Afet Koordinasyon Merkezimiz kanalıyla ekiplerimiz alarm durumuna getirildi ve 30 Aralık itibariyle de il genelinde karla mücadeleye başladılar.

Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirlerimizi aldık ve karla mücadele çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.

Kar lastiği veya zinciri olmadan trafiğe çıkan araçlar trafik akışında tıkanmalara sebep oldu. Bu tıkanmalar sonucunda ekiplerimizin olay yerine müdahalesinde aksamalar meydana geldi.

Karla mücadele için mevcut ekipmanlarımıza ilave olarak bu yıl 13 Ekim 2015 tarihinde yapılan ihale ile özel ekipmanlarla donatılmış 30 adet karla mücadele aracı kiraladık Kiralanan bu araçlarla birlikte meterolojiden alınan bilgiler dahilinde 30 Aralık 2015 gününden itibaren 180 araç ve 450 personelimizle karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz Bu çalışma kapsamında bugüne kadar 2 bin ton tuz kullanılmıştır.

Ekiplerimizin çalışmalarını hem karla mücadele yapılan yerlerde hem de anbean Trafik Koordinasyon Merkezi’nden takip ederek müdahale edilmesi gereken bölgelere ekiplerimizi yönlendirdik. Aynı zamanda belediye otobüslerimiz için ek seferler düzenleyerek vatandaşlarımızın mağdur olmamasını sağlıyoruz.

Şu an itibariyle sorumluluk alanımız olan ana arterlerde yollarımız açıktır. Ekiplerimiz görevlerinin başında olup karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Vatandaşlarımız olası bir duruma karşı AKOM 110 İhbar Hattımızı arayarak bize ulaşabilirler” diye konuştu.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.