DOLAR 32,3730 % 0.16
EURO 34,9597 % -0.33
GRAM ALTIN 2.325,59 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,34 % 0,22
BITCOIN 2.284.105 1.184
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR VEKTÖRLE MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Son Güncelleme :

17 Nisan 2018 - 14:35

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR VEKTÖRLE MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde eş zamanlı olarak vektörle mücadele konusunda çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Mücadele kapsamında ilçelerde haftalık periyodik programlarla sivrisinek üreme alanları olan; su birikintileri, inşaat alanlarında biriken sular, logar, fosseptik, kanal ve kanaletler, sulama suyu havuzları gibi alanlar başta olmak üzere sivrisineklere karşı larva mücadelesinin yanında ahırlar, hayvansal gübrelik alanlar, çöp konteyneri gibi karasineklerin üreme alanları olan yerlerde ise karasinek larvaları için mücadeleleri yapılmaktadır.

Mücadeledeki temel maksat vatandaşların bahar ve yaz aylarını daha rahat ve huzurlu şekilde geçirmelerini sağlamaktır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin vektörle mücadelede önceliği önleyici olmalı, temel prensibi ile hareket ederek, çevreye zarar vermeden, insanlara zarar vermeden,haşereyi tolere edilebilir sınırına ya da altına çekmek için, zamanında ve yerinde müdahale ile teknolojik makina-ekipmanlar kullanarak yürütülmektedir.

Kontrolsüz her su birikintisi sivrisinek, kontrolsüz olarak atılan her çöp ve organik gübre birikimi karasinek üreteceğinden vatandaşların biraz daha dikkatli davranmaları gerekiyor.

Vektör mücadelesinde kullanılan biyosidal (İlaçlar) Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ürünler kullanılmakta olup, 87 personel, 45 adet araç ve makina- ekipman olmak üzere bir adet sulak sazlık biçme aracı ile bir adet 8×8 amfibi arazi aracı ile bütün ilçelerde vektör ile mücadele devam ediyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.