DOLAR 32,3436 % 0.24
EURO 35,1046 % -0.16
GRAM ALTIN 2.308,80 % 1,37
ÇEYREK A. 3.774,89 % 1,37
BITCOIN 2.290.157 2.479
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNCE İSİMLER DEĞİŞTİRİLDİ

Son Güncelleme :

15 Ağustos 2016 - 12:42

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNCE İSİMLER DEĞİŞTİRİLDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı olağan Meclis toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştirdi.
Birinci oturumda gündem maddeleri arasında yer alan bazı teklifler komisyonlara gönderilmişti.
Komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü meclisin ikinci oturumunda;
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Yedi Güzel Adam Edebiyat Ödülleri Projesi ve Yedi Güzel Adamın Şehri Kahramanmaraş’ı Ulusal ve Uluslararası boyutlarda tanıtmak amacıyla hazırlanacak proje hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi ile ilgili müşterek Plan ve Bütçe – Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş’ ın Kahramanmaraş mutfak kültürünü tanıtmak ve yıllar içinde unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini ulusal ve uluslararası yemek literatürüne kazandırmak amacıyla hazırlanacak ”Maraş Mutfağı ve Yöresel Lezzetler Kitabı’nın hazırlanması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ilgili müşterek Plan ve Bütçe – Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci ‘nin 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından vatandaşlarımızın demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Kent Meydanı’nın isminin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.
Yine Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci’nin ‘Dulkadiroğlu İlçesi İsmet Paşa Mah. “Gazeteci Ali Çelik” sokak adının değiştirilmesi ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyon Raporunun görüşülmesi sonucunda sokağın isminin Şehit Er Mücahit Şimşek olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Meclis toplantılarına katılamayanların izinli sayılmalarına ilişkin gelen teklifin kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, bir sonraki Meclis toplantısının 20 Eylül 2016 Salı günü saat 14.00’te toplanmasını oyladı ve meclis toplantısı sona erdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.