DOLAR 32,3730 % 0.16
EURO 34,9597 % -0.33
GRAM ALTIN 2.325,59 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,34 % 0,22
BITCOIN 2.284.105 1.184
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Son Güncelleme :

25 Ekim 2019 - 6:17

/ kez okundu.
Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Milli Mücadelenin öncü şehri Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Barış Pınarı Harekâtına destek bildirisi okundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör başkanlığında toplandı. Güngör konuşmasının başında Kahramanmaraşlı fikir insanı Yazar Nuri Pakdil’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek; “Edebiyatımızın ve şehrimizin en değerli şahsiyetlerinden biri olan, Kudüs Şairi Sayın Nuri Pakdil’e Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Çevre Bakanı Kurum’un Ziyareti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un şehrimize yaptığı ziyarete ilişkin bilgiler de aktaran Başkan Güngör; “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un ilimizi ziyaretleri çok verimli geçti. Aksu Çayı başta olmak üzere, Önsen Köprüsü, Kılavuzlu Millet Bahçesi, Maraş Kalesi, Germenicia Antik Kenti ve Kapalı Çarşı Sağlıklaştırması, Kuzey İlçelerimizin katı atık bertaraf entegre tesisleri, Elbistan Atıksu Arıtma Tesisi gibi projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destek ve katkıları ile tamamlayacağız” diye konuştu.

İlçelere de Önemli Destek Verilecek

Asfalt çalışmaları ile ilgili de destek alınacağını açıklayan Başkan Güngör, “Kırsal ve şehir içi yollarımızda kullanmak üzere 30 Milyon TL’lik kredi desteği de alacağız. Yine Göksun, Pazarcık, Çağlayancerit millet bahçeleri ve meydan düzenlemesi, Ekinözü İçmeleri Sağlık Turizmi Tesisi içinde her bir projemize 1 Milyon TL’lik hibe destek alacağız. Elbistan ilçe merkezinde tarihi dokunun ortaya çıkarılması, Kara Elbistan bölgesinde kentsel dönüşüm yapılması için 3 Milyon TL kredi ve hibe alınacak. Pınarbaşı ve mesire alanıözel çevre koruma alanı ilan edilecek. Afşin ilçesinde belediye iş hanının yıkılıp yeniden yapılması için 15 milyon civarında uzun vadeli kredi desteği verilecek. Yine Türkoğlu belediyemize de kredi ve araç gereç desteği sağlanacak. İlçelerimizle birlikte şehrimize çok önemli destek sağlayan Bakanımız Murat Kurum’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Barış Pınarı Harekatına Destek

Başkan Güngör’ün konuşmasının ardından AK Parti Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Ayşe Cesur Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden Barış Pınarı Harekâtına destek amaçlı bildiri yayınlanmasını ve gündemin 1. Maddesi olmasını teklif etti.Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör teklifi meclise sundu ve önerge oybirliği ile kabul edildi.

Barış Pınarı HarekatıDestek Bildirisi

Milli Mücadelenin öncü şehri Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Meclisi’nde Barış Pınarı Harekâtına destek bildirisi okundu. Bildiride, “Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle onbinlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen; bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü, yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir. Devletimiz, güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekâtı oluşturmaktadır.”

DAEŞ, PKK, PYD, YPG Aynıdır

“Suriye’de sekiz yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlardan biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümü DAEŞ/PYD/YPG gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK’nın Suriye’deki yapılanması olan PYD/YPG, Kuzey Suriye’de geniş bir alanı kontrol etme imkânı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir. Terör örgütüne sağlanan binlerce tır silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu terör örgütleri Suriye’de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanarak kontrol ve otorite imkânı bulmuşlardır.”

Milli Güvenlik

“Otoritelerini yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan, en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açılarından farklılaşsalarda özlerinde aynıdırlar. Birbirinin ikiz kardeşidirler. Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekâtı düzenlenmiştir.”

Kararlı İradeyi Destekliyoruz

Bu operasyonun amacı bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermektir. Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ=PKK=PYD=YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonunu ve varılan mutabakatı, mutabakata uyulmaması halinde Barış Pınarı Harekâtının devam ettirilmesi yönündeki devletimizin kararlı iradesini Büyükşehir Belediye Meclisi olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye Meclislerimiz, Kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır” ifadelerine yer verildi.Tüm meclis üyeleri Türk Bayraklarıyla okunan bildiriyi oy birliği ile kabul etti. Ardından gündem maddeleri ve komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.