DOLAR 32,5455 % -0.04
EURO 34,9069 % 0.08
GRAM ALTIN 2.430,69 % 0,02
ÇEYREK A. 3.974,18 % 0,02
BITCOIN 66.530,00 -0.129
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Son Güncelleme :

16 Kasım 2016 - 6:22

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Meclis Toplantısının tutanak özetini oybirliği ile onayladı.

Toplantının gündem maddelerine geçilmeden önce Büyükşehir Belediyesi birimlerince bildirimler yapılacağı belirtilerek yapılan atamalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Gündem maddelerine geçmeden önce ilave gündem maddelerini gündeme alınmasının onaylamasının ardından iki adette yazılı gündem maddesini gündeme aldı.

Gündemin 1. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2017 Mali Yılı Performans Programı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2017 Mali Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Otobüs Reklam Ücret Tarifeleri ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4.maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yeni kurulan “Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı”na ödenek aktarımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5.maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Türkoğlu Belediyesi Başkanlığına bağlı birimler arasında, ödenek aktarımı yapılması ve ek ödenek verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6.maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın Mülkiyeti Belediyemize ait 5702 ada 36 nolu parselde kayıtlı 57 nolu bağımsız bölümün (işyeri) satış kararı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın Mülkiyeti Belediyemize ait 78 adet işyerinin 10 yıla kadar kiraya verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8.maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın Kadro İhdası ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 9.maddesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın İtfaiye Arazözü alımında kullanılmak üzere İller Bankasından Kredi Kullanılması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Cadde ve Sokak isim değişikliği ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinden 21. Maddesine kadar olan gündem maddeleri  İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 22. Maddesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın reklam ünitesi işletme hakkının 10 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili teklifi  Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İlave gündem maddelerinin görüşüldüğü Meclis Toplantısında gündemin 23. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revize edilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 24. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Kent Estetik Kurulu Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 25.maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının vatandaş Kira Borcu ile ilgili teklifi  Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 26.maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Yap İşlet Yöntemiyle Mezbaha Tesisi Yaptırılması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 27.maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Pazarcık İlçesi Otogarında bulunan muhtelif iş yerlerinin kiraya verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 28. Maddesinden 56. Maddesine kadar olan maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 57. Maddesinde  Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının SGK Borçları ile ilgili teklifi  Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 58. Maddesinde  Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Maliye Borçları ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 59. maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Güneş Enerji Sistemi kurulmak üzere Maliye Arazisinin satın alınması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 60.maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Devlet Su İşleri ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 61.maddesinden 70. Maddesine kadar olan maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı yazılı olarak AK Parti Grubu adına Mehmet Akif Kahveci imzasıyla gelen iki maddede görüşüldü. Birinci maddede Dulkadiroğlu İlçesinde yer alan Mehmet Zülkadiroğlu Caddesi isminin Rasim Özdenören Caddesi olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edilirken, ikinci yazılı teklifte ise Dulkadiroğlu İlçesi Ayvalı Barajı arasında kalan Çağlayancerit Yolu’nun yapımının Karayolların’dan alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi hususunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Meclise katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 22 Kasım Salı saat 13.30’da yapılacağını söyleyerek oturuma ara verdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,5243

SATIŞ

32,5455

FARK

% -0.04
Dolar EURO

ALIŞ

34,8812

SATIŞ

34,9069

FARK

% 0.08
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,5225

SATIŞ

40,6015

FARK

% 0.11
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,6723

SATIŞ

35,7443

FARK

% 0.05
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,8070

SATIŞ

23,8605

FARK

% 0.05
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.888,37

SATIŞ

3.974,18

FARK

% 0,02
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.430,23

SATIŞ

2.430,69

FARK

% 0,02
Dolar BITCOIN

FİYAT

66.530,00

DEĞİŞİM

-0.129

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER