DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.891,42 1.317
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKDERELİ; GRİBAL ENFEKSİYONLARIN EN FAZLA ARTTIĞI DÖNEM SONBAHAR

Son Güncelleme :

03 Ekim 2023 - 8:49

/ kez okundu.
BÜYÜKDERELİ; GRİBAL ENFEKSİYONLARIN EN FAZLA ARTTIĞI DÖNEM SONBAHAR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Özel Sular Akademi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Zekeriya Büyükdereli, Sonbahar aylarında çocuklarda gribal enfeksiyonun en fazla arttığı dönem olduğunu belirtti ve aileleri uyardı.

Gribal enfeksiyonlar artıyor

Büyükdereli, gribal enfeksiyonların her yılın eylül ayının sonunda ve Ekim, Kasım döneminde gribal enfeksiyon hastalıklarının en fazla görüldüğü dönemler olduğunu söyledi. Büyükdereli, sonbahar ayları olması nedeni ile gribal enfeksiyonlar artıyor. Geleneksel virüslerinde ortada olmasıyla birlikte kalabalık ortamlarda bunu tetikleyen en önemli unsurdur. Bunun yanı sıra depremlerden dolayı birçok kişi hayatını konteynerlerde sürdürüyor lütfen kalabalık ortamlarda grip olanlar diğer sağlıklı olan bireyleri hastalandırmamak için maske taksınlar.

Mikrop transferine dikkat

Özellikle küçük bebeklere dokunurken ellerini yıkamadan dokunmasınlar aksi takdirde mikrop transferini bu şekilde sağlamış olurlar. Yaşam koşullarımızın çoğunluğu toplu alanlarda geçtiği için her zamankinden daha dikkatli olmamız gerekiyor. Ayrıca alerji tanısı olan çocuklar içinde mutlaka grip aşısı yaptırmalarını öneriyorum çünkü alerjiyi ve astımı geçirilen gribal enfeksiyonlar tetiklemektedir. Dedi.’

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.