DOLAR 32,5144 % -0.11
EURO 34,7895 % -0.24
GRAM ALTIN 2.428,55 % -0,06
ÇEYREK A. 3.970,68 % -0,06
BITCOIN 66.353,02 0.33
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 29°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BU TEDAVİ ÇOCUK OLMA ORANINI % 80 ARTIRIYOR

Son Güncelleme :

10 Ocak 2017 - 5:58

/ kez okundu.
BU TEDAVİ ÇOCUK OLMA ORANINI % 80 ARTIRIYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
  • KISIRLIKTA, MİKROCERRAHİ  VARİKOSEL BAŞARISI!
  • BU TEDAVİ ÇOCUK OLMA ORANINI % 80 ARTIRIYOR

Özel Hayat Hastanesi Üroloji uzmanı Opr. Dr. Mustafa Yeter, erkeklerde görülen kısır hastalığının tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Varikosel ameliyatı hakkında konuşan Yeter: “ Varikosel, Testislerdeki toplardamarların çeşitli nedenlerle genişleyerek varisleşmesidir. Testislere giden toplardamarlardaki genişleme ve buna bağlı kan akımında geriye doğru kaçışa sebep olur. Testiste ısı artışına ve sperm hücrelerinin kalitesinin bozulmasına ve daha ilerisinde kısırlığa neden olabilir”dedi.

“Varikosel Tedavisi Riski Azaltıyor”

Tüp bebek uygulamasındaki risklere de değinen Dr. Yeter şunları söyledi: “ Varikosel kaynaklı kısırlık sorununda mikro cerrahi varikosel ameliyatı ile %80 başarı elde edilerek hastalar çocuk sahibi olabilmektedir. Varikosel en sık karşılaştığımız ve tedavisi ile en iyi netice elde ettiğimiz erkek kısırlığı nedenidir. Varikosel teşhisi konulan hastaya yardımcı üreme teknikleri öncelikle önerilmemelidir.  Varikosel sperm yapısını bozduğu için eşin yumurtasını dölleme gücünü azaltmakta; dölleme gerçekleşse dahi düşük olma ihtimali artmaktadır. Ayrıca tüp bebek uygulamasının bebekte doğumsal anomali ve hastalık risklerini arttıran, anne açısından da çeşitli riskleri barındıran bir yöntem olduğu hatırlanmalıdır.  Varikosel tedavisinin en başarılı ve komplikasyon riski en düşük yöntemi mikro cerrahidir. Diğer ameliyat tekniklerinde ise hidrosel ve atardamar yaralanması ihtimali daha fazladır. Varikosel aynı zamanda ağrı da yapabilir. Ağrının ameliyat sonrası geçeceği garanti edilemese de mikro cerrahi yöntem ile ağrıyı tedavi etme başarısı daha yüksektir. Ameliyat genellikle  spiral anestezi altında uygulanır. Kasık bölgesine yapılan 2-3 cm’ lik bir kesiyle testisin damarlarına ulaşılır. Sonrasın da mikroskop görüntüsü altında genişlemiş olan toplardamarlar; atardamarlardan ve lenfatik damarlardan ayrılarak bağlanır. Bu sayede hidrosel ve testis küçülmesi gibi istenmeyen komplikasyonlardan veya toplardamarların yetersiz bağlanmasıyla oluşabilecek olumsuz yan etkilerden  kaçınılır.  Kısırlık nedeniyle, mikroskopla hassas ve en ince ayrıntısına kadar  mikrocerrahi  varikosel ameliyatı yapılan hastalarda başarı %90’lara dek varabilirken, klasik yöntemlerle bu oran yaklaşık % 25 seviyelerinde kalmaktadır. Klasik yöntemde yaklaşık %30’unda, varikosel tekrar edebilmektedir. Her halükarda nüks eden varikosel, özellikle mikroskobik yöntemle tedavi edilmelidir.”

HABER: Serkan Ercüment Kuzu

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.