DOLAR 32,4916 % -0.16
EURO 34,9570 % 0.34
GRAM ALTIN 2.433,02 % 0,41
ÇEYREK A. 3.977,98 % 0,41
BITCOIN 64.404,00 -0.646
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Bu Çocuklar Görenler Şaşırtıyor

Son Güncelleme :

14 Ağustos 2015 - 15:44

/ kez okundu.
Bu Çocuklar Görenler Şaşırtıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, aynı mahallede yaşayan ve doğuştan bir gözü mavi diğeri kahverengi olan 2 ayrı ailenin 5 ferdi görenleri hayrete düşürüyor.

DOĞUŞTAN BÖYLELER

Göksun ilçesine bağlı Hacıkodal Mahallesi’nde yaşayan Hatice-Mehmet Akyıl çiftinin çocukları 7 yaşındaki Yasin ile 3 yaşındaki Elif Akyıl, doğuştan mavi ve kahverengi gözlerle dünyaya geldi. Yine aynı mahallede ikamet eden Hatice-Hasan Atlı’nın çocukları 19 yaşındaki Cemile, 15 yaşındaki Nurcan ve 22 yaşındaki Hatice Atlı’nın da gözleri de farklı renklerde.

GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

Kent merkezine 130 kilometre uzaklıkta ve bin 400 rakımdaki mahallede yaşayan çift renkli çocuk ve gençleri görenler şaşırıyor. Anne Hatice Akyıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 çocuğundan ikisinin gözlerinin doğuştan iki renk olduğunu söyledi.

GÖRME SORUNLARI YOK

Gözleri biri mavi biri de kahverengi olan çocuklarının görmede bir sorun yaşamadığını dile getiren Akyıl, “Çok şükür çocuklarımın her şeyleri iyi. 5 çocuğumdan 3’ü normal. Gözlerinin rengi doğuştan farklı olunca bir yere de gitmedik. Çocuklarımın gözlerine baktıkça mutlu oluyorum.” dedi.

KARDEŞLER BU DURUMDAN MEMNUN

Yasin Akyıl ise kardeşiyle göz renklerinin aynı olduğu için mutlu olduğunu ifade etti. Cemile Atlı ise ailede 3 kişinin gözlerinin aynı olduğunu kaydetti.

Ablası, kardeşi ve kendisinin gözlerinin farklı olmasını “güzel bir duygu” olarak niteleyen Atlı, şunları kaydetti:

“İlginç bir şey fakat gözlerimizde görmede sıkıntı yaşamıyoruz. Normal herkes gibi görebiliyoruz. Yalnız ablam ve kardeşimin renkleri aynı benimkinin renkleri farklı yerde. Okulda arkadaşlarımız bana ‘hep lens falan mı taktın?’ diye soruyor. Farklı gözlere sahip olduğumuz için çevreden de ilgi görüyoruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.