DOLAR 32,5106 % 0.05
EURO 34,9548 % -0.21
GRAM ALTIN 2.440,76 % 0,19
ÇEYREK A. 3.990,65 % 0,19
BITCOIN 64.370,04 0.016
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Bu, Asker Üniforması Giymiş Terörist Harekettir

Son Güncelleme :

16 Temmuz 2016 - 11:02

/ kez okundu.
Bu, Asker Üniforması Giymiş Terörist Harekettir
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Bu, Asker Üniforması Giymiş Terörist Harekettir

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimini, ‘Asker üniforması giymiş terörist hareket’ olarak niteledi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimini, ‘Asker üniforması giymiş terörist hareket’ olarak niteledi.

Kahramanmaraş’ta yayın yapan yerel bir kanala açıklama yapan Kaynak, “Bu, asker üniforması giymiş terörist harekettir, Türkiye’ye yapılan ve Türkiye’ye yapılabilecek olan en büyük kötülüktür. Bu milletimizin değerlerinden, milletimizin inancından, milletimizin önceliklerinden ne kadar uzak, sadece bir grup çetenin ülkemize, milletin iradesine hakim olma girişiminin en son ve maalesef silahlı bir göstergesidir. Bu olay yolun sonudur, kendileri, kendilerini deşifre etmişlerdir.” dedi.

Yaşanan gelişmeleri aktaran Kaynak, “Akşam öncesinde CumhurbaşkanımızınBeştepe’deki külliyesine yönelik olarak başladı. Daha sonra Genelkurmay Başkanlığıiçerisinde devam etti. Bu iki nokta öncelikle bu darbe girişimcileri tarafından baskına uğratıldı. Ancak geldiğimiz nokta itibari ile şunu söyleyebiliriz, bizim o zamanki genel başkanımız, başbakanımız, liderimiz, Cumhurbaşkanımız, milletimizin reisi, 17-25 Aralık’tan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantısında bunlara haşhaşiler demişti. Yapılan iş akla, mantığa hiçbir şeye, vatanseverliğe, askerliğe hiçbir şeye sığmaz. Bu, asker üniforması giymiş terörist harekettir. Türkiye’ye yapılan ve Türkiye’ye yapılabilecek olan en büyük kötülüktür. Bundan daha büyük cinayet olamaz, Türkiye’nin ve Türk milletinin parası ile alınmış, Türk milletinin malı olan ve askerin eline milleti korumak için, devleti korumak için, anayasal organları, meclisi korumak için, Cumhurbaşkanlığını, hükümeti korumak için verilen silahlar Meclis’e yöneldi, cumhurbaşkanlığına yöneldi, hükümete yöneldi, emniyete yöneldi. Ama bu girişim Cumhurbaşkanımızın cesareti, başbakanımızın cesareti ve vazife başında olması hasebiyle, Allah’a hamd olsun çok erken püskürtüldü.” diye konuştu.

“TBMM, KURTULUŞ HARBİ SIRASINDA BİLE TAARRUZ İLE KARŞILAŞMAMIŞTIR”

TBMM’ye yapılan bombalı saldırıya da değinen Kaynak, Meclis’in, Kurtuluş Savaşı sırasında bile bir taarruza uğramadığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Maalesef Türkiye’nin hükümetini, Cumhurbaşkanını, Meclisini hedef alan bir girişim. 1920’de kurulan TürkiyeBüyük Millet Meclisi, Kurtuluş Harbi sırasında bile herhangi bir taarruz ile karşılaşmamıştır. Bunlar o zamanki Yunan askerlerinden daha hain bir girişimde bulundular ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de bombaladılar. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ayakta. Maalesef milletin kendi içerisinden çıkardığı Cumhurbaşkanını ve milletli maalesef intikam almak için ses bombaları gibi bombalar attılar. Bu Türkiye’ye hiçbir düşmanın yapmayacağı, yapamayacağı alçaklıktır, hainliktir.”

“MECLİSİMİZ İKTİDARI İLE MUHALEFETİ İLE AYAKTADIR”

Meclis’in ayakta olduğunu belirten Kaynak, darbecilere karşı sergiledikleri tutum nedeniyle muhalefet partilerine de teşekkür etti. Kaynak, şunları kaydetti: “Meclisimiz iktidarı ile muhalefeti ile ayaktadır. Partimiz ayaktadır. Cumhurbaşkanımız bu yapının en çok karıştırdığı yerlerden İstanbul’a bunların üzerine gitmiştir. Başbakanımız görevinin başındadır. Buradan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na,Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum ve hatta terör örgütünün uzantısı olarak tanımladığımız HDP bile millet iradesine müdahaleyi asla tasvip etmeyeceğini söyledi.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.