DOLAR 32,4071 % 0.22
EURO 35,1035 % -0.05
GRAM ALTIN 2.326,45 % 0,26
ÇEYREK A. 3.803,75 % 0,26
BITCOIN 2.297.196 -0.385
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Bozkurt Bu yıl 4 tane yeni modelimiz gelecek

Son Güncelleme :

10 Ocak 2019 - 9:05

/ kez okundu.
Bozkurt Bu yıl 4 tane yeni modelimiz gelecek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Toyota Türkiye Ceo’su Ali Haydar Bozkurt, Kahramanmaraş’a geldi. Bozkurt, Bayi Ziyaretleri Kapsamında Toyota plaza Toymar’a geldi. Burada Kipaş Holding ve Toymar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, Toymar Plaza Genel Müdürü Kadir Dalgıç ve çalışanlar tarafından karşılandı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bozkurt; “2019 Yılında 4 yeni modelimiz çıkacak. Bunlardan ilki Türkiye’de üretilen bir modelimiz olan  Corolla olacak ve Corolla’nın hibriti de olacak Türkiye’de üretilecek. Böylelikle Toyota Türkiye’de ürettiği 2. hibrit otomobil oluyor. Böyle bir teknolojide 2 tane farklı modeli Türkiye’de üreten markayız” dedi.

Toyota Türkiye Ceo’su Ali Haydar Bozkurt, beraberinde Toyota Türkiye Direktörü İsmail Ergün, Toyota Güney Satış Bölge Müdürü Efe Tunacıoğlu, Toyota Güney Satış Sonrası Bölge Müdürü Deniz Gündoğdu ile Birlikte Toyota Kahramanmaraş Bayii Toyota Plaza Toymar’a geldi.Burada    Toyota çalışanları ile bir araya Gelen Bozkut; “2018 yılı bizim için zor bir yıl olacak diye sene başında planladığımız bir yıldı. Zor derken temkinli olmamız gerektiğini düşündüğümüz bir yıldı. Nitekim de çok temkinli ve planlamayı günlük takip ederek geçirdiğimiz adım adım her gün gözden geçirdiğimiz bir yıl oldu. Nihayetinde de Kasım ve Aralık ayına girerken devletimizin sağ olsun bir ÖTV desteği söz konusu oldu ve bu ÖTV desteğinin sektöre ciddi anlamda bir yardımı oldu. Onunda yardımıyla yüzde 35 satış kaybı yaşadık ama bu destek olmasaydı çok daha küçülürdük. Buna da şükür dediğimiz bir 2018 senesi yaşadık. Biz ama Toyota olarak 2017 yılına göre pazar payımızı arttırdık” dedi.

BOZKURT;“BU YIL DÖRT YENİ MODEKİMİZ OLACAK”

Toyota Türkiye Ceo’su Ali Haydar Bozkurt; “Bu yıl 4 tane yeni modelimiz gelecek. Bunlardan ilki Türkiye’de üretilen bir modelimiz olan  Corolla olacak ve Corolla’nın hibriti de olacak Türkiye’de üretilecek. Böylelikle Toyota Türkiye’de ürettiği 2. hibrit otomobil oluyor. Böyle bir teknolojide 2 tane farklı modeli Türkiye’de üreten markayız. Türkiye’de tek hibrit otomobil üreten markayız ve bu bizim için çok gurur verici bir şey. Ürettiğimiz modellerle buradan 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunun dışında Corolla Hatchback modeli gelecek. RAV4’e yeni bir model gelecek.

Camry modeli uzun yıllardır Avrupa pazarında yoktu. Yeniden Avrupa pazarına ve Türkiye’ye bu yıl Camry modeli gelecek. Bu yıl 2019’a giderken daha zor bir yıla giriyoruz ama Toyota olarak bizim içinde 4 tane yeni modelin olması bize avantajlar sağlayacak. En azından bu zorlukların üstesinden gelmek için elimizde bu tür bir kaç tane kozumuz olacak diye düşünebiliriz. Toyota büyük bir markadır. Biz geçmişte çok krizler gördük. Böyle durumlarda panik yapmadan, planlama yaparak, stratejinizi günlük takip ederek, işinize sahip çıkarak böyle durumları yönetmek gerekiyor. Türkiye olarak biz bunların üstünden gelebilecek bir ülkeyiz. Biz Toyota olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bir miktar pazar düşüşü bekliyoruz ama bu durumu bir şekilde yöneteceğimizi de biliyoruz” dedi.

HAFİF TİCARİ ARACIMIZIN SATIŞINA 2020 YILI BAŞINDA BAŞLAYACAĞIZ

Bozkurt; “Hafif ticari araç lansman duyurumuzu yaptık. 2020 başında yeni bir ilave hafif ticari aracımızı daha inşallah satışa sunacağız. Şuanda mevcut Hilux adında pikabımız var. Segmentin de gerçekten lider bir model. 2020 yılının ilk çeyreğinde bir başka segmentte daha 2. bir ticari aracımız olacak” dedi.

ÖTV’  VE KDV’DE YAPILAN BU İNDİRİMLER , ELE GEÇMEYECEK İNDİRİMLER.

. Bozkurt; “ÖTV indirimini sorarsanız doğal olarak vergiler düşsün isteriz ama bu her zaman uygulanabilecek bir şey değil. Kasım ve Aralık ayında sağ olsunlar yapmışlardı ve Mart sonuna kadar uzattılar. Ben bundan sonrasında uzama olacağını zannetmiyorum ama keşke uzatılsa. Ama şu anda otomobil almak isteyen herkes için ÖTV indirimi bir fırsattır. Hem ÖTV’ de hem de KDV’de yapılan bu indirimler yakında ele geçmeyecek indirimler olacaktır.

Otomobil almayı düşünenler 31 Mart’a kadar bu fırsatı kaçırmasınlar. Uzarsa çok mutlu oluruz ama kişisel olarak artık 2. ve son uzatmadır diye tahmin ediyoruz” dedi.

BOZKURT; “BİZİM ÜLKEMİZ POTANSİYEL OLARAK ÇOK YÜKSEK”

Bizim ülkemiz potansiyel olarak çok yüksek. Kendi sektörümüz için konuşursak şu anda Avrupa’da Amerika’da 2 kişiye 1 otomobil düşüyor. Türkiye’de ise şu anda baktığımız zaman 5 kişiye bir otomobil düşüyor. 80 milyon nüfusumuz var ve gençte bir nüfusuz. Bu anlamda ciddi bir potansiyelimiz var. Birde yeniliklere çok açık bir toplumuz. Cep telefonu çıktığında Avrupa’da en çok cep telefonu sahipliği olan ülke olduk. Şu anda da öyleyiz. Yani yeni teknolojilere çok açığız. Bu nedenle Türkiye’de yatırım yapanlar doğru planlamaları yaptıkları takdirde mutlaka karşılığını bulacak potansiyeli görürler. Ülkemiz bu anlamda bana göre yatırımcı açısından fırsat ülkesi aslına baktığımız zaman. Potansiyelimize ulaşmak için daha çok yolumuz var”dedi.

Bozkurt; “Çalışanlarla da bir araya geldi. Burada Toyota’ ya vermiş olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3688

SATIŞ

32,4071

FARK

% 0.22
Dolar EURO

ALIŞ

34,9897

SATIŞ

35,1035

FARK

% -0.05
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,9913

SATIŞ

41,0772

FARK

% 0.41
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,8955

SATIŞ

35,9436

FARK

% 0.24
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,9061

SATIŞ

23,9396

FARK

% 0.26
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.720,29

SATIŞ

3.803,75

FARK

% 0,26
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.325,18

SATIŞ

2.326,45

FARK

% 0,26
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.297.196

DEĞİŞİM

-0.385

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER