DOLAR 32,3466 % 0.29
EURO 35,1311 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,97 % 1,47
ÇEYREK A. 3.778,44 % 1,47
BITCOIN 2.297.148 2.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BOSNA’DA “KARDEŞLİK” BULUŞMASI

Son Güncelleme :

26 Nisan 2016 - 11:37

/ kez okundu.
BOSNA’DA “KARDEŞLİK” BULUŞMASI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte kardeş ülke Bosna Hersek’e 4 günlük kültür gezisi düzenledi. Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde, asırlar öncesine dayanan kardeşlik hukuku geliştirilerek, gönül köprüleri kuruldu.

BOSNA (14)

Onikişubat Belediyesi, gönül coğrafyamızla bağlar kurmaya, kültürel etkileşimleri artırmaya devam ediyor. Yunus Emre Enstitüsü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bosna Hersek’te düzenlenen ‘4. Tercihim Türkçe Festivaline” davetli olan Onikişubat Belediyesi, “Maraş Kültürünü” bu ülkeye taşıdı.

BOSNA (10)

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Zenica şehrinde düzenlenen festivale katılarak, 4 gün boyunca bu ülkede gezi ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay’ı ziyaret eden Mahçiçek, Bosna’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BOSNA (9)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen anlamlı bir festivale katkı sunmaktan mutlu olduklarını ifade eden Başkan Mahçiçek, “Sınırlar bizleri ayırsa da Bosna Hersek’le gönüllerimiz bir. Biz de bu bağları güçlendirmek için bugün buradayız. Bosnalı kardeşlerimizle bir arada olmak, onların hasretle bizleri beklediğini görmek gerçekten çok farklı duygular yaşatıyor insana. Adeta evimizdeymişiz gibiyiz. Bize bu ortamı sağlayan tüm Bosnalı kardeşlerimize ve Büyükelçimiz Sayın Cihad Erginay’a teşekkür ediyorum” dedi.

BOSNA (6)

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Erginay ise “Türkiye’den buraya kadar gelen Başkanımızın şahsında tüm meclis üyelerine ‘hoş geldiniz’ diyorum. Sizleri Saraybosna’da görmekten mutluluk duyuyorum. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz festivale yaptığınız katkı da gurur verici. İnşallah bu ziyaretler, asırlar öncesine dayanan kardeşliğe katkı sağlayacaktır. Bir kez daha burada olduğunuz için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Mahçiçek, ziyaretin anısına Büyükelçi Erginay’a hediye takdim etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

 

FESTİVALDE TÜRK VE BOSNA BAYRAKLARI BİRLİKTE DALGALANDI

 

Yunus Emre Enstitüsü ve Saraybosna Büyükelçiliğinin düzenlediği Onikişubat Belediyesinin de katkı sunduğu Çocuk Şenliği ise birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

 

Bosna Hersek’teki ilköğretim okulu ve liselerde seçmeli ders olarak Türkçe öğrenen 6 binden fazla öğrencinin katılımıyla Zenica Arena’da düzenlenen kutlamalarda, Türkiye ve Bosna bayrakları birlikte dalgalandırıldı.

 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in de katıldığı programdaki binlerce öğrenci hep birlikte şarkılar söyledi. Öğrencilere, Maraş’a özgü hediyeler de takdim edilerek, yöre kültürü Bosna’ya taşındı.

 

TÜRK KÖYÜNDE GÖZYAŞLARI

 

Bosna temaslarına Türk Köyü ile devam eden Onikişubat Heyeti, burada duygu dolu anlar yaşadı. Pocitelj iline bağlı Türk köyünde, vatandaşlar tarafından gözyaşları ile karşılanan heyet, Osmanlı Kalesi, Tarihi Camii, hamam ve kervansaray gibi tarihi mekanları ziyaret etti. Öğle namazını da burada kılan Başkan Mahçiçek, cami çıkışında vatandaşlarla sohbet etti.

 

‘Türkiye’den kardeşlerimiz gelmiş’ diyerek, Mahçiçek’e sarılan vatandaşlar, “Burada bir Türk Belediye Başkanını görmek bizlere onur verdi, gurur verdi, güç verdi “ diyerek Mahçiçek’e teşekkür ettiler..

 

Duygusal anlar yaşayan Mahçiçek ise, “Artık vize gibi kısıtlamaları yok. İmkanı olan her Kahramanmaraşlının, Türk vatandaşının buraya gelmesini, bu kardeşlerimizle kucaklaşmasını temenni ediyorum. İyi ki gelmişiz, iyi ki sizleri görmüşüz” dedi.

 

Başkan Mahçiçek ve beraberindeki heyet, 4 günlük ziyaretleri kapsamında Osmanlı dönemi eserleri olan Mostar Köprüsü, Elçi İbrahim Paşa Camii, Süleymaniye Alaca Camii, Travnik Kalesi, Defterdar ve Silahtar Abdullah Paşa Türbesi gibi mekanlar başta olmak üzere pek çok tarihi ve kültürel mekanı ziyaret etme imkanı buldu. Öte yandan Bosna Hersek’in “Bilge Kral” lakaplı lideri Aliya İzzetbegoviç’in de kabrini ziyaret eden Mahçiçek ve beraberindekiler, merhum lider için dualar ettiler.

 

Mahçiçek ve Onikişubat Heyeti, 4 gün boyunca dolu dolu geçen programın ardından Türkiye’ye döndü.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.