DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BİR YILDIR RESMİ NİKAH İÇİN UĞRAŞIYORLARDI

Son Güncelleme :

31 Ağustos 2015 - 13:23

/ kez okundu.
BİR YILDIR RESMİ NİKAH İÇİN UĞRAŞIYORLARDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta bir baba ve 2 oğlu, Suriyeli kadınlarla nikah masasına oturdu.

YEĞENLERİNİ DE EVLENDİRDİ

Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Duraklı Mahallesi’nde ikamet eden ve eşinden boşanan 46 yaşındaki Yakup Ulus, bir arkadaşı vasıtasıyla, Suriye’nin İdlip kentinden 3 yıl önce Kahramanmaraş’a sığınan 34 yaşındaki Nevahit Bevabil ile tanıştı. Ulus, 1,5 yıl önce Bevabil ile dini nikahla evlendi. Çiftin bu süreçte bir kız çocukları dünyaya geldi.
Mutlu bir yaşam süren Ulus, geçtiğimiz günlerde askerden gelen 22 yaşındaki Onur ve 21 yaşındaki Orhan Ulus’u eşinin yeğenleri 22 yaşındaki Fatma ve 21 yaşındaki Muhasin Sevvabil ile evlendirdi.

“ÇOCUKLARIM BACANAK OLDULAR”

Suriyeli eşleriyle Dulkadiroğlu Belediyesinde nikah kıydıran baba ve oğulları, tercüman eşliğinde yapılan törende ömür boyu mutluluk için “evet” dedi.

Yakup Ulus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli eşiyle mutlu bir yaşam sürdüğünü söyledi. Suriyeli eşiyle bir arkadaşı sayesinde tanıştığını aktaran Ulus, şöyle konuştu:
“Eşimden ayrıldıktan sonra Nevahit hanımla tanıştım ve bir süre görüştükten sonra evlenmeye karar verdim. İki oğlum var, ikisi de askerdi. Askerden gelince eşimin yeğenleriyle evlendirdik. ‘Ben memnunum oğullarım için de niçin olmasın.’ dedim. Gelin adayları da oğullarıma yakışır. Durumu eşime anlattım. Kendisi de onay verince iki oğluma iki kız kardeş aldım, yani çocuklarım bacanak oldular.”

“BİR YILDIR RESMİ NİKAH İÇİN UĞRAŞIYORDUM”

Evlilikten bir de çocuklarının olduğunu dile getiren Ulus, “Ona da annemin ismini koyduk Meliha diye. 2,5 aylık oldu. Bir yıldır resmi nikah için uğraşıyordum. Evrakları yaptırmak çok zordu. En sonunda Allah’ın izniyle başardım. Bugün ilk işim çocuğuma kimlik çıkartacağım.”
Nevahit Ulus ise Türkiye’de evlendiği için çok mutlu olduğunu belirtti. Yeğenleriyle nikah masasında mutluluk için bir araya geldiklerini vurgulayan Ulus, “Çok şükür her şey güzel. Beraber mutluyuz. Türkiye zaten çok güzel. Burada olmaktan mutluyuz. Yeğenlerimle eşimin çocukları evlendi daha da güzel oldu. Hep beraber büyük bir aile olduk.” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.