DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Bir Sosyoloğun Gözüyle Yaşanılan Dünya Dinleri

Son Güncelleme :

15 Mayıs 2019 - 14:26

/ kez okundu.
Bir Sosyoloğun Gözüyle Yaşanılan Dünya Dinleri
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Siyer-i Nebi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Siyer Araştırmaları Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle Siyer Konferanslarının ilki gerçekleştirildi. Siyer Konferansları kapsamında gerçekleştirilen ilk etkinlikte KSÜ İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur ‘Bir Sosyoloğun Gözüyle Yaşanılan Dünya Dinleri’ konulu konferans verdi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Peygamber Efendimizi (sav) doğru şekilde anlama ve anlatmayı amaçlayan bu tür faaliyetleri desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirten Rektör Can, Ramazan-ı Şerif süresince bu toplantılarda öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Can, Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur hocanın yıllar süren gözlem ve tecrübelerinin kısa bir zaman diliminde öğrencilere aktarılması bakımından bu programın çok faydalı olacağını düşündüğünü ifade ederek, programa katkı sunan ve katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Siyer-i Nebi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şaban Öz ise kısa bir selamlama konuşması yaparak, programa destekleri için Rektör Can’a ve fakülte yönetimine teşekkürlerini sundu. “Peygamberi (sav) yalnızca tanıtmak değil yaşatmakta gerekir.” diyen Prof. Dr. Öz, İslamiyet’i anlamak için Siyer ’in gerekliliğine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur ‘Bir Sosyoloğun Gözüyle Yaşanılan Dünya Dinleri’ başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Bodur, Sri Lanka, Hindistan, Arjantin, Peru gibi ülkelere gerçekleştirdiği gezilerde dini yaşayışa ilişkin gözlemlerini paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.

Program öğrenci ve katılımcıların konuya ilişkin sorularının cevaplandırmasının ardından son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.