DOLAR 32,5949 % 0.37
EURO 34,7339 % -0.05
GRAM ALTIN 2.494,34 % 0,40
ÇEYREK A. 4.078,25 % 0,40
BITCOIN 2.026.923 0.908
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Bir Kulağı Olmayan Taha, Ameliyat İçin Yardım Bekliyor

Son Güncelleme :

18 Kasım 2015 - 12:55

/ kez okundu.
Bir Kulağı Olmayan Taha, Ameliyat İçin Yardım Bekliyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde doğuştan sağ kulağı olmayan ve beynindeki kitle nedeniyle göz bebeği büyüyen 6 yaşındaki Taha Gündeş, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Rıdvan ve Emine Gündeş çiftinin 3 çocuğundan ortancası olan minik Taha, on bin doğumda bir görülen (Mikrotia) hastalığı sonucu kulak kepçesi olmadan dünyaya geldi. Aynı zamanda beyninde kitle olan ve buna bağlı sağ göz bebeği normalden büyük olan çocuklarını tedavi ettirmek için Gündeş çifti, Gaziantep, Adana ve Ankara’ya götürdü. Ancak doktorlar Taha’nın okul çağında ameliyat edilebileceğini söyledi. 6 yaşına gelen fakat ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle ameliyat edilmeyen minik Taha, hayırseverlerin yardımıyla sağlığına kavuşacağı günlerin özlemini çekiyor.

‘EVİMİ, ARABAMI SATTIM’

Taha’nın tedavisi için ev ve otomobilini sattığını söyleyen Baba Rıdvan Gündeş, ciğerlerindeki rahatsızlık sonucu 3 yıl önce kaportacılık mesleğini bıraktığını belirtti. 5 aydır işsiz gezdiğini anlatan Gündeş, şunları kaydetti: “Ben 3 çocuk babasıyım. Taha, anneden doğma beyninde kitle var ve kulağı yok. Çocuğumuz için elimizden gelen her şeyi yaptım, arabamı sattım, evimi sattım, sonuç alamadık. 6 yaşında ameliyat olması gerektiğini söylediler, şuan baba olarak görevimi yerine getiremiyorum. Çocuğumun ameliyat yaşı geçiyor. Kaportacıydım, ciğerlerimdeki rahatsızlıktan dolayı yaklaşık 3 yıldan beri işimi yapamıyorum, son 5 aydan beri işsizim. Eski toplayarak geçimimi sağlıyorum. Borçlarımız var, bize devlet yetkilileri, hayırseverler yardımcı olursa seviniriz.”

Anne Emine Gündeş de Taha’nın rahatsızlığı nedeniyle sürekli ağladığını ve psikolojisinin bozulduğunu aktardı. Hayırseverlerin yardımını beklediklerini kaydeden Gündeş, “Çocuğumuzun ameliyat olmasını istiyoruz. Ameliyatını yaptıramadık, oklu çağı geldi, okulda psikolojisi bozuluyor, derslerine çalışamıyor, sürekli ağlıyor, gözbebeği büyüyor, hayırseverlerin yardımını bekliyoruz.” dedi.

‘OKULDA DALGA GEÇİYORLAR, UTANIYORUM’

Minik Taha ise kulağı olmadığı için okulda arkadaşlarının sürekli dalga geçtiğini ifade etti. Utandığını ve ameliyat olmak istediğini dile getiren Taha, “Ben ilkokula gidiyorum, benim kulağım kapalı, herkes benimle dalga geçiyor, ameliyat olmam gerek. Derslerime çalışamıyorum, dalga geçiyorlar ‘bir gözü küçük, bir gözü büyük’ diyorlar, ben de utanıyorum. Büyüyünce doktor olacağım, hastaları iyileştireceğim. Kulağımın iyileşmesini istiyorum, gözümü uyurken kapatamıyorum.” diye konuştu.

MİKROTİA NEDİR?

Mikrotia, doğuştan kulak kepçesi küçüklüğü, şekil bozukluğu veya olmayışı olarak tanımlanıyor. Hastaların çoğunda tek taraflı olarak görülen rahatsızlık yaklaşık 10 bin doğumda bir izleniyor. Oluşma sebepleri arasında bazı enfeksiyonlar (rubella) ve bazı ilaçlar gösteriliyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.