DOLAR 32,3150 % 0.18
EURO 35,1774 % 0.11
GRAM ALTIN 2.282,35 % 0,21
ÇEYREK A. 3.731,63 % 0,21
BITCOIN 2.267.753 -0.405
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BENDE BAŞARABİLİRİM, ENGELLERİ AŞABİLİRİM

Son Güncelleme :

24 Mart 2018 - 11:41

/ kez okundu.
BENDE BAŞARABİLİRİM, ENGELLERİ AŞABİLİRİM
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Engelli Farkındalığı ve Engellilerle İletişim’ seminerlerini Engelliler Şube Müdürlüğünde görev yapan alanında Uzman Psikolog, Sosyolog ve Sosyal Çalışmacı Personelleriyle seminerleri gerçekleştirmektedir.

Nurhak İlçesinde MEB’e bağlı okullarda çeşitli kademelerde eğitim-öğretim gören okullarda ‘Engelli Farkındalığı ve Engellilerle İletişim’ konulu semineri gerçekleştirildi.

Engelli vatandaşların yaşamları boyunca karşılaştıkları zorluklara dikkat çekerek hayatlarını kolaylaştırmak ve engellerini aşmak adına neler yapabileceği konusunda bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Örneğin bedensel engellilerin kullanması gereken asansörleri sağlıklı insanların ihtiyaç duymadığı sürece kullanmamaları gerektiği, kaldırımlarda bulunan engelli rampalarının önüne iniş/çıkışı engelleyecek şekilde araçların park etmemelerinin önemi üzerinde durulmaktadır. Engellilerle İletişim başlığı altında da Engellilerle iletişime geçerken kelimeleri özenle seçmek, onlara önyargı ile yaklaşmamak, dikkatle dinlemek ve onlara önem verdiğimizi davranışlarımızla hissettirmek gerekliliğine vurgu yapılmaktadır.

Koltuk değneği kullanan bedensel engelli bir vatandaşa veya beyaz baston kullanan görme engelli bir vatandaşa yardım etmek isterken kollarından tutarak dengelerini yitirmelerine neden olmamak için onun bizim kolumuza girmesi teklif edilmelidir. Konuşma engelli insanların konuşmalarına gülmemiz durumunda onların ruh dünyalarında yara açabileceğimiz ve içe kapanmalarına neden olabileceğimiz için konuşmalarına gülmememiz gerektiği öğrencilere empati kurdurularak vurgulanmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsallaştırma adına görme engelliler için kaldırımlara yaptığı hissedilebilir yüzey (kabartma kaldırım taşları), sesli ve konuşan trafik lambaları, kaldırımlara tekerlekli sandalye kullananların kolaylıkla inip çıkabilmesi için engelli rampaları yaptığını ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Engelliler şube Müdürlüğü’nün ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara yönelik yaptığı medikal malzeme, danışmanlık, çeşitli kurslar ve psikolojik destek faaliyetlerini anlatarak seminerimizi gerçekleştiriyoruz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.