DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BELİRSİZLİK BİTTİ YATIRIM BAŞLAYACAK

Son Güncelleme :

04 Kasım 2015 - 6:59

/ kez okundu.
BELİRSİZLİK BİTTİ YATIRIM BAŞLAYACAK
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türkiye, temiz bir sayfa açmıştır

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, 1 Kasım seçimlerinde sandıktan istikrar iradenin çıktığını belirterek: “Tüm muhalefetin ve muhalif çevrelerin iki yıldan bu yana iddia ettiği her şey boşa çıktı. Türkiye yeni ve güzel bir sayfa açmıştır. Biz, Türkiye olarak bu sayfayı el ele güzel bir şekilde değerlendireceğiz” dedi.

Türkiye’nin on üç yıllık Ak Parti iktidarı döneminde, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş önemli yatırımlara imza attığını belirten KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, sandıkta bu kadar yüksek oy çıkmasını ise seçmenin bu yatırımların devam etmesi için verdiğini söyledi.

İki yıldan bu yana söylenen ve 7 Haziran genel seçimlerinde ise muhalefetin ve muhalif evrelerin söylediği her şeyin boşa çıktığına vurgu yapan Karaküçük şöyle devam etti: “Tüm Türkiye istikrardan yana oy kullandı. 2002 yılında Ak Parti Hükümeti’nin iktidara geldiği günden 2013 yılına kadar büyük bir kalkınma ivmesi yakalamıştık. Bu seçimle birlikte yeni Türkiye döneminde daha aydınlık bir geleceğe, 2023 vizyonuna rahat bir şekilde ulaşacağımızı düşünüyorum. Geçirdiğimiz seçimde, tüm muhalefetin ve muhalif çevrelerin yapmış olduğu iddiaların hiçbirine Türk milleti itibar etmemiştir. Bu iddiaların hepsi boşa çıkmış durumdadır. Türk milleti istikrardan yana oy kullanmıştır”

13 YILDAN BU YANA ALIŞMIŞ OLDUĞUMUZ İSTİKRAR DÖNEMİNİ YENİDEN YAKALAMIŞ OLACAĞIZ

“On üç yıldan bu yana alışmış olduğumuz istikrar dönemini yeniden yakalayacağız” diyen Karaküçük, “7 Haziran ve 1 Kasım arasında yaşadığımız siyasi ve ekonomik belirsizlik seçmeni ve iş dünyasını ciddi anlamda tedirgin etti. Döviz bir yılda yüzde 40 arttı, faizler artış gösterdi. İş dünyası ekonomik istikrarı tamamıyla siyasi istikrara bağlı olarak görür. Siyasi istikrar ekonominin can damarıdır. Gelecek dönemde ekonominin şaha kalkacağını, yeni ekonomik reformlar, teşvik sistemleri ve doğru politikalar ile Ak Parti’nin birinci dönemde imza attığı rekoru, sağladığı başarıyı ikinci dönemde egale edeceğini düşünüyorum” dedi.

4 YIL BOYUNCA SEÇİM KONUŞULMAYACAK

Türkiye’nin önünde dört yıl boyunca seçim konuşulmayacağını belirten Karaküçük, büyüme başta olmak üzere tüm dinamiklerin gelişeceğine değindi. Karaküçük şöyle konuştu: “Türkiye’nin dört yıl boyunca önünde seçim yok. Türkiye bundan sonra gelişmesine, büyüme hamlesine bakacak. 2023 vizyonuna inanarak, hep birlikte aydınlık bir geleceğe doğru gideceğimizi düşünüyorum. Ekonomi dünyası olarak tek başına çıkan güçlü bir hükümetten memnun olduğumuzu belirtiyoruz.

KOALİSYON SÖYLENTİLERİNİN KALMADIĞI AYDINLIK BİR GELECEK İLE TÜRKİYE DAHA İLERİYE GİDECEK

Türkiye’nin ihracatta yakaladığı başarının tek başına iktidar ile devam edeceğine değinen Karaküçük konuşmasını şöyle sürdürdü: “2002-2013 döneminde yakaladığımız büyüme hızına, ihracattaki ivmeye tekrar dönmek istiyoruz. İhracatını her geçen gün artıran büyümesini, çıtasını her geçen gün yenileyen, koalisyon söylentilerinin kalmadığı ve aydınlık bir gelecekle Türkiye’nin daha ileriye gideceğini düşünüyoruz. İnşallah Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın yapmış olduğu başarılı çalışmaların devam etmesini bekliyoruz. Daha somut adımların atılacağını düşünüyorum. Hükümet de bundan sonra daha somut ve vizyonel kararlar alacaktır. Türkiye koalisyon istemiyor, Türkiye belirsizlik istemiyor, Türkiye istikrar istiyor, Türkiye tek başına iktidar istiyor. Türkiye büyüyen ekonomi istiyor.

BELİRSİZLİK BİTTİ YATIRIM BAŞLAYACAK

Koalisyon söylentileri ve 7 Haziran seçim sonuçları ili birlikte yatırım yapacak birçok iş adamı yatırımlarını erteledi. Bu belirsizlik sürecinin ortadan kalkmasını arzu ettik. Şu anda arzu ettiğimiz tablo ortaya çıktı. Ekonomide bu belirsizlik sürecinin yaşattığı sıkıntılar her geçen gün azalacak. Kahramanmaraş da bu anlamda payını alarak gelişecek. Yeni OSB’nin de kuruluşunu sağladık. Sanayicilerimiz hedefledikleri yatırımları yapabilecek. Sanayici yatırım, insanlar iş, ekonomi dünyası ihracat yapmak istiyor. Bu güven duygusu ile Türkiye’nin aydınlık günlerinin daha güzel olacağını düşünüyorum”

DEMOKRASİ SINAVINI GEÇTİK

Başkan Karaküçük sözlerini şöyle tamamladı: “Dünya siyasetinin ve dünya ekonomisinin kritik eşiğinde, Ortadoğu’da ve özellikle sınırlarımızda cereyan eden sıcak gelişmelerin ve terör tehdidinin karşısında çok önemli bir demokrasi sınavını başarı ile geçmiş, tercihini siyasi istikrardan yana kullanarak daha güçlü bir hükümet ve daha kapsayıcı bir yaklaşım beklentisini sandığa yansıtmıştır. İnanıyorum ki, 1 Kasım’da Türkiye’nin sandığa yansıttığı irade, siyasi istikrar ve büyüme ivmesi olarak karşılık bulacaktır. 1 Kasım seçimlerinin, güçlü reform iradesi ile huzur ve güven ortamı için yeni ve büyük bir fırsat olacağı ümidiyle ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.