DOLAR 32,5889 % 0.35
EURO 34,7978 % 0.17
GRAM ALTIN 2.499,76 % 0,61
ÇEYREK A. 4.087,10 % 0,61
BITCOIN 2.112.218 4.904
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Belediyecilikte 2 Altın Kuralımız Var

Son Güncelleme :

02 Ağustos 2019 - 9:34

/ kez okundu.
Belediyecilikte 2 Altın Kuralımız Var
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
  • Aydın , “Kamu Kaynaklarını Verimli Kullanıyoruz!”
  • Aydın , “Belediyecilikte 2 Altın Kuralımız Var!”
  • Göksun’da Yeni Belediye Binasında Sona Gelindi!

Göksun Belediye başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile hizmetteki ikinci dönem ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdik.

Başkan Aydın, “Biz Belediye olarak 2 konuya dikkat ediyoruz. 1.si Mali disipline sıkıntılara dikkat ediyoruz, kamu kaynaklarını etkili ve verimli kullanmayı çok önemsiyoruz. 2.si İnsan kaynaklarını iyi yönetmeye gayret ediyoruz. Zaten bu ikisini iyi yönettiğiniz zaman başarı kendiliğinden geliyor.”dedi.

İşte Göksun’un başarılı Belediye başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile gerçekleştirdiğimiz röportajın birinci kısmı.

“Hiçbir Zaman Devletimize Yük Olmayı Düşünmedik”

2 ay içerisinde yeni belediye hizmet binasını hizmete açacaklarını kaydeden Aydın şunları söyledi: “Göksun belediyesinde ikinci Dönemimiz birinci dönemde devam eden projelerimiz var. Bunları yeni dönemde devam ettirmek istiyoruz. Şuan için projelerimizden en önemlisi yeni belediye hizmet binamız var. İlçemiz 1907 yılında kurulmuş ama istenilen düzeyde hiçbir zaman bir belediye hizmet binasına kavuşamamış. İnşallah bu bize nasip olacak, binamızı Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle projelendirdik. Şuanda ise yüzde 85’ini tamamlamış durumdayız. Ve 2 ay içerisinde tamamlayıp hizmete açmak istiyoruz. Tabi ki zaman zaman ekonomik dalgalanmada bina yapımı kolay olmuyor.  Allah’a hamd olsun biz 9 milyon TL ihale bedeli olan binamızın yaklaşık 7 milyon TL’sine kadar olan kısmı kendi öz kaynaklarımızdan sağladık. Bizi hiçbir zaman devletimize yük olmayı düşünmedik, düşünmüyoruz da. Şuanda binamız bitmek üzere bundan sonraki kısmıyla alaka belirli miktarda arsa ürettik aslında. Arsalarımızı değerlendirdiğimiz zaman kendi dönemizi tamamlayacak ekonomik gücünde olacağını biliyorum. Allah nasip ederse en iyi şartlarda belediyecilik hizmetlerini halkımıza sunmayı planlıyoruz. Bu konuda hiçbir sorunumuz yok, kültür binamızda devam ediyor. Bu binamızı da bitirmemiz durumunda Göksun’un temel sorunlarını ortadan kaldırmış olacağız.”

“Belediye olarak hiçbir sıkıntımız yok”

İlçede klasik belediyeciliğin ötesinde adımlar attıklarını ve belediyecilikteki altın kurallarını açıklayan Hüseyin Coşkun Aydın, “Yol, kilit parke, park bahçe gibi buna benzeyen klasik belediyecilik iş ve işlemleri biz seçim sürecinde dahi hiç kesintiye uğratmadık. Ben şunu açık ve net söylüyorum; Göksun Belediyesi olarak bir problemiz ve sıkıntımız yok. Allah’a hamd olsun. Biz 2 konuya dikkat ediyoruz. 1.si mali disipline sıkıntılara dikkat ediyoruz, kamu kaynaklarını etkili ve verimli kullanmayı çok önemsiyoruz. 2.si insan kaynaklarını iyi yönetmeye gayret ediyoruz. Zaten bu ikisini iyi yönettiğiniz zaman başarı kendiliğinden geliyor.”diye konuştu.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.