DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BAŞKANLAR’DAN BERAT KANDİL MESAJI

Son Güncelleme :

21 Mayıs 2016 - 7:34

/ kez okundu.
BAŞKANLAR’DAN BERAT KANDİL MESAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, mübarek Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Berat Kandilinde, yüce Allah’ın affına sığınıp, küskünlükleri, kırgınlıkları unutalım” ifadelerini kullandı.

Başkan Mahçiçek, inanç ve kültürümüzde müstesna yerleri olan kandillerin, müminler için de kurtuluş geceleri olduğunu belirtti. Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Kandilinin de tüm Müslümanlar için arınma ve aydınlanma gecesi olduğunu kaydeden Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Kandil akşamları hepimiz için birer fırsattır. İdrak edeceğimiz Berat Kandilinde de vicdan muhasebesi yapmalı, kırdığımız kalpleri onarmalı ve dargınlıkları ortadan kaldırarak, yüce Mevla’nın affına sığınmalıyız. Çünkü Yüce Rabbimiz bu gecede, ‘Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim. Belaya duçar olan yok mu, ona afiyet vereyim’ çağrısında bulunuyor. Bizlere düşen ise bu kutsal çağrıya icabet etmek, ellerimizi onun huzurunda açarak, yakarışta bulunmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam Alemi’nin kurtuluşuna vesile olması dileğiyle Berat Kandilimizi tebrik ediyorum.”

—————————

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Berat kandili nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Güven mesajında:” Ramazan ayına adım adım yaklaştığımızı müjdeleyen Şaban ayının 15. gecesi BERAT kandilidir. Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Beraat Kandilini de vesile edinerek dostluğumuzu pekiştirmeliyiz. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek davranışlardan uzak durmalıyız ”dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven mesajına şöyle devam etti:” Aziz milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve bütün İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyorum. Ülkemizin, alem-i İslam’ın ve tüm insanlığın beraata ermesini, son yıllarda bir türlü istikrara kavuşamayan İslam dünyasında, kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, fitne ateşinden, kargaşa ve kaos ortamından teberra etmemize vesile olmasını, İslam ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik coğrafyasına dönüşmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile Ramazan Ayının müjdecisi olan bu mübarek gecede, tüm İslam Âleminin, Afşin halkının Berat Kandilini en kalbi duygularımla kutlarım” ifadelerini kullandı.

———————

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ramazan ayının habercisi olarak da bilinen Berat Kandili’nin, tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Başkan Okumuş, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Şaban ayının 15. gününe denk gelen ve Allah inancını taşıyan dünyadaki tüm müslümanlar için Ramazan ayının müjdeleyicisi olarak da bilinen mübarek günler içerisinde en farklı bir öneme sahip olan Berat Kandili gecesi, inşallah tüm inananların Yüce Rabbimizin katında beratlarını alacakları bir gece olur. Bu vesile ile başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm islam aleminin Berat Kandilinin güzellikler, bereket, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.