DOLAR 32,5858 % 0.33
EURO 34,8079 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,62 % 0,93
ÇEYREK A. 4.099,95 % 0,93
BITCOIN 2.127.682 2.514
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BAŞKANLARDAN 18 MART MESAJI

Son Güncelleme :

17 Mart 2016 - 8:59

/ kez okundu.
BAŞKANLARDAN 18 MART MESAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Çanakkale Savaşlarında kazanan tarafın, Türk Milletiyle birlikte insanlık onuru olduğunu kaydetti.

Başkan Mahçiçek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve ÇanakkaleZaferi’nin 101. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çanakkale müdafaasının sadece bir savaş değil, aynı zamanda tüm dünyaya yönelik bir insanlık dersi niteliği taşıdığını ifade eden Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihinin her safhası ayrı destanlara sahne olan Aziz Türk milleti, Çanakkale’de sadece kendi bağımsızlığı ve varoluşu için değil, aynı zamanda insanlık onuru için de mücadele etmiştir. Karşısına çıkan her şeyi yok etmek üzere saldıran ve beşeri değerlerden nasibini almayan sömürgecilere karşı dahi şefkat nazarını kaybetmeyen kahraman Türk askeri, her metrekareye 6 bin merminin düştüğü bir atmosferde dahi insani değerlerden vazgeçmeyerek eşine rastlanmayacak bir destan yazmıştır.”

Çanakkale’de yakılan iman ateşinin bugünde millet olarak önümüzü aydınlattığını belirten Mahçiçek, dün bağımsızlığı için mücadele eden Türk askerinin bu günde ülkesinin bölünmez bütünlüğü için hayatını ortaya koyduğunu vurguladı. Mahçiçek, şöyle devam etti:

“Maalesef ülke olarak yine çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin doğu ve güneydoğusunda terörle mücadele adı altında adeta yeni bir Çanakkale savaşı veriyoruz. Dün üniformalarıyla karşımızda duran emperyalist güçler, bugün farklı kimlik ve kılıklarda güvenlik güçlerimize kanlı pusular kurmakta, ülkemizin bütünlüğüne kast etmekteler. Her gün yapılan türlü hainliklerin ve namertliklerin bir başka versiyonunu izlemekteyiz. Ama tüm bu kalleşlikler karşısında dahi güvenlik güçlerimiz ferasetini kaybetmemektedir. Dün Çanakkale’de olduğu gibi insanlık onurunu her şeyin önünde tutarak, tek bir masum insanın dahi burnunun kanamaması için gayret etmektedir.

Ben inanıyorum ki, Çanakkale ruhunu, kutlu bir emanet gibi göğsünde taşıyan milletimiz, bu badireleri de atlatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle dün Çanakkale’de tarih yazan kahramanları, bu günde Sur’da, Silopi’de, Cizre’de ve ülkemizin her bir köşesinde vatanın bölünmez bütünlüğü için kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

 

ÇANAKKALE’DE DESTAN YAZAN KAHRAMANLARI, RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

—————————————————-

Bozdağ’dan 18 Mart Çanakkele Zaferinin 101. yıldönümü mesajı

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ “18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” Nedeniyle bir mesaj yayımladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Çanakkale Zaferi’ni birinci dünya savaşı, içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu belirterek “Milletimizin zamanının en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.

Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Bu gün bizlere, Çanakkale’de, kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmek yakışmaktadır. Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

————————————–

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında; “Türlü sıkıntılar içinde Türk milletinin birlik ve beraberlikle verdiği onurlu mücadelenin 101. yılındayız. Milletimizin vatan sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi, tarihin önemli dönüm noktalarından birisidir. Bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir fedakârlıktan çekinilmeden elde edilen zafer, bir asır değil, bin asır sürecektir. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.

———————————

Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ’18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma’ günü nedeni ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Başkan Okay, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılında, kahraman şehitleri rahmetle andıklarını ifade etti. Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü ortaya koyan Çanakkale savaşının dünya tarihi için de büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Başkan Okay, “Tüm imkansızlıklara rağmen ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek, vatan toprağını korumak amacıyla canını ortaya koyan şehitlerimiz Çanakkale destanını yazmıştır” dedi.
Başkan Okay, mesajını şu şekilde sürdürdü: “Çanakkale Boğazı’nı geçerek İstanbul’a ulaşmayı amaçlayan düşman devletler, Çanakkale Deniz Savaşıyla bu emele ulaşamayacaklarını anladı. Her bireyi kahraman Türk milletinin iman dolu direnişiyle bozguna uğrayan düşman devletler, türlü hilelerle emellerine ulaşmaya çalıştı. Ancak kahraman Türk askeri tüm bu oyunları boşa çıkararak Allah’ın da izniyle düşmana Çanakkale’de geçit vermedi. Çanakkale’de ve kurtuluş savaşında olduğu gibi bu vatanın ve milletin istikbali için bugün de her ferdi savaşa hazır bir milletiz. Bizlere bu vatanı emanet edenlere layık birer nefer olurken, bizden sonrakilere de aynı sevgi ve aşk ile bu vatanı emanet edeceğiz. Ben bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.