DOLAR 32,5581 % -0.03
EURO 34,9321 % 0.03
GRAM ALTIN 2.428,83 % -0,05
ÇEYREK A. 3.971,14 % -0,05
BITCOIN 66.280,00 -0.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Başkan Yılmazcan’dan Çocuklara Boyama Kitabı

Son Güncelleme :

07 Mart 2022 - 13:24

/ kez okundu.
Başkan Yılmazcan’dan Çocuklara Boyama Kitabı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Pazarcık’ta binlerce başarılı öğrenci yetiştiren Başkan Yılmazcan, deprem haftasında farkındalık oluşturmak için bin ilkokul 1’inci sınıf öğrencisine ‘Deprem Eğitim Boyama Kitabı’ dağıttı.

Deprem haftasında farkındalık oluşturacak projelere imza atan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, birinci derece deprem bölgesinde bulunan ilçesinde eğitime yine miniklerden başladı. Pazarcık eğitim camiasında yetiştirdiği başarılı öğrencilerle tanınan Başkan Yılmazcan Pazarcıklı öğrencileri geleceğe hazırlamak, onların hayatlarını kolaylaştırmak için çaba göstermeye devam ediyor.

Deprem Haftası etkinlikleri öncesinde farkındalık oluşturacak bir projeye imza atarak ilçe genelindeki öğrenim gören 1000 ilkokul 1’inci sınıf öğrencisi için Deprem Eğitimi Boyama kitapçığı hazırlatan Başkan Yılmazcan, kitapçığın basılmasının ardından dağıtıma ilk 15 Temmuz İlkokulundan başladı.

Oluşturulan projeyle ilgili bir açıklama yapan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan Pazarcık’ın birinci derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı. Çevre illerde meydana gelen depremleri gözlemleyerek bir farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Başkan Yılmazcan şöyle konuştu; “Afet eğitimi kapsamı içerisinde İlçemiz genelinde kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve muhtarlarımızla birlikte bugüne kadar 45 bin kişiye afet eğitimi verildi. Pazarcık Belediyesi olarak Türkiye geneline örnek bir proje olduğunu değerlendirdiğimiz bir çalışmayı hayata geçirdik. Özellikle çocuklarımızın deprem konusunda daha duyarlı hale gelmesi ve bu konuda yapılan çalışmalara Belediye olarak öncülük etmek amacıyla bir çalışma ortaya koyduk. İlkokul 1’inci sınıfta öğrenim gören Pazarcık ilçemiz genelindeki toplam 1000 öğrencimize deprem eğitimi için boyama kitabı hazırlattık. Bunları çocuklarımıza dağıttık. Buradaki temel amacımız çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini sağlamak” dedi.

Konuşmanın ardından sınıflara giren İbrahim Yılmazcan, öğrencilere kitap dağıtarak, içeriği hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler ise dağıtılan kitapları boyayarak deprem konusunda bilgi edinme imkânı buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.