DOLAR 32,5947 % 0.33
EURO 34,8187 % 0.19
GRAM ALTIN 2.500,82 % 0,66
ÇEYREK A. 4.088,83 % 0,66
BITCOIN 2.121.240 2.416
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Başkan Mahçiçek Kahramanmaraş’ın tanıtım sorununu EXPO 2023 ile aşacağız

Son Güncelleme :

03 Mart 2022 - 13:29

/ kez okundu.
Başkan Mahçiçek Kahramanmaraş’ın tanıtım sorununu EXPO 2023 ile aşacağız
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’a kazandırdığı dünya projesi EXPO 2023’ü kent halkına anlatmaya devam eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Onikişubat Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ımıza EXPO 2023 adı altında bir dünya projesi kazandırdık. Kahramanmaraş’ımız, Uluslararası EXPO 2023 ile hem ülkemizin hem de uluslararası ziyaretçilerin huzuruna çıkacak. Çok iyi bir şekilde çalışıyoruz, Kahramanmaraş’ın makus talihi haline gelen tanıtım sorununu EXPO 2023 ile aşacağız” dedi.

Düzenlendiği şehirleri dünyada marka haline getiren Uluslararası EXPO Organizasyonu’nu Kahramanmaraş’a kazandıran Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ‘dünya projesi’ olarak nitelendirdiği EXPO 2023’ü kent halkına ve öğrencilere anlatmaya devam ediyor. Her hafta en az 4 okulda Kariyer Günleri düzenleyerek tecrübelerini öğrencilere aktaran, bunun yanı sıra EXPO 2023’ü bütün detaylarıyla anlatan Başkan Mahçiçek, bu kez ise Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ve Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu. EXPO 2023 tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan programda kürsüye gelen Başkan Mahçiçek, öğrencilerin yoğun ilgisi gösterdiği ‘rüya’ gibi projeyi anlattı.

“Kahramanmaraş’ın nasıl bir memleket olduğunu tanıtmamız lazımdı”

Kahramanmaraş’ın her alanda büyük bir zenginliğe sahip olduğunu fakat tanıtım eksikliği sebebiyle hak ettiği konumda yer almadığını aktaran Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş’ımızın her şeyi var, tek eksiği tanıtım. Kültürü var, sanayisi var, edebiyatın ve dondurmanın ve çok daha önemlisi kurtuluş mücadelesinin başkenti Kahramanmaraş. Kurtuluş mücadelemiz Kahramanmaraş’ta başlar. Edebiyat denildiğinde Türkiye’nin en önde gelen insanları Kahramanmaraş’tan. Sanayimiz de var mesela Türkiye’nin iplik üretiminin 3’te 1’ini tek başına Kahramanmaraş üretir. Dokumanın yüzde 17’si bu topraklarda üretilir. Çelik eşya sektörünün yüzde 64’ünü yine tek başına kendisi üretir. Enerjinin ve çimentonun da yüzde 12’sini üretir. Demek ki Kahramanmaraş, sanayi alanında önde gelen bir memleket. Bizim sanayicilerimiz 140 ülkeye ihracat yapar ama tanıtım dediğimiz zaman bizim Akdeniz bölgesinde olduğumuzu bile emin olun Türkiye’nin yüzde 99’u bilmez maalesef. Öyleyse Kahramanmaraş’ın nasıl bir memleket olduğunu tanıtmamız lazım. Nasıl yapacağız? İşte bu kabil uluslararası dünya projeleriyle yapacağız” dedi.

“EXPO 2023’ün Kahramanmaraş için önemini ve getirisini anlatıyoruz”

Onikişubat Belediyesi olarak Kahramanmaraş’a EXPO 2023 adı altında bir dünya projesi kazandırdıklarını anlatan Hanefi Mahçiçek, “2023 yılının Nisan ayında Uluslararası EXPO Projemizle hem ülkemizin hem de uluslararası ziyaretçilerin huzuruna çıkacak Kahramanmaraş’ımız. Gerçekten büyük bir dünya projesi olan EXPO 2023 ile ilgili mutlaka tanıtım faaliyetlerinin olması lazımdı ve bunu da medya gibi çeşitli mecraları kullanıyoruz. Bu anlamda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’müzle birlikte Onikişubat ilçemizdeki okullarımızı tek tek gezerek bu dev projenin önemini, Kahramanmaraş’ımızın marka değerini hangi noktalara taşıyacağını anlatmamız gerektiğini düşündük. Yeni bir proje geliştirdik ve dedik ki liselerimize gidelim, yeni neslimize, gençlerimize hem projemizi anlatalım, hem de bu devasa projenin Kahramanmaraş için önemini, anlamını, getirisini ciddi bir şekilde aktaralım dedik. Bu bağlamda 18 tane lisemize gittik, 3 bin 500’den fazla öğrencimizle buluştuk ve hem projemizi anlattık hem de Kahramanmaraş’ımızın gelecek tasavvurunu anlatmaya, gençlerimizin beğenisine sunmaya çalıştık. Gördük ki gerçekten de çocuklarımız projeyi gördüklerinde çok mutlu oldular, onların mutluluğu da bizleri ziyadesiyle memnun etti. İnanıyorum ki bu kabil dünya projelerini yeni neslimiz bizden sonra yapacaktır. Gençlerimizin tamamına güveniyoruz. Bu ülkenin geleceği olan gençler, bu ülkeyi bizden daha iyi noktalara taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kahramanmaraş’ın tanıtım sorununu EXPO 2023 ile aşacağız”

EXPO 2023’ün sürekliliği sağlamak için içerisine çok önemli projeler eklediklerini ve fuar boyunca 2 milyon, sonraki yıllar için ise yıl boyu en az 1 milyon insanın kente gelmesini beklediklerini anlatan Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın makus talihini EXPO 2023 ile yeneceklerini söyledi. Mahçiçek, “Bu bir dünya projesi, 6,5 ay sürecek ama bu sürenin sonunda da bu projenin sürekliliğini sağlamamız lazım. Onun için çok ciddi projeler koyduk sürekliliği sağlamamız için. Sadece 6,5 aylık dönem için bu harcamaları yaparsak yanlış olur ama bunun sürekliliğini sağlarsak her sene buranın ziyaret edilmesini sağlarsak o zaman bu proje daha anlamlı hale gelir. 2016 yılında devletimiz Antalya’da bir proje yapmış ve 2,5 milyar TL harcamış ama şuan atıl halde duruyor. Bizim projemizde süreklilik olacak, devamlılık olacak. Bir defa içerisine eklediğimiz projeler insanların sürekli gelmesini sağlayacak. Mesela bir Uğurböceği ve Kelebek Müzesi kazandırdık. Türkiye’de sadece Konya’da Kelebek Müzesi var, senede 400 bin kişi gelmiş. Gaziantep’teki şehir müzesine bir senede 367 bin kişi gelmiş, İnşallah faaliyete geçtiğinde bize de 300 bin kişi gelsin. İçerisinde bir açık AVM var, her gün binlerce insan gelecek. İçinde 70 bin metrekare büyüklüğünde büyük bir göl var, kenarında lokantalar ve kafeler var. İnsanlar burada kahvaltı yapmak ya da yemek yiyebilmek için aylar öncesinden randevu alacak yoksa yer bulamayacak. Çok iyi bir şekilde çalışıyoruz, Kahramanmaraş’ın makus talihi haline gelen tanıtım sorununu EXPO 2023 ile aşacağız.”

“Oluşturacağımız turizm koridoruyla gelecek Kahramanmaraş’ın olacak”

Şanlıurfa, Gaziantep ve Nevşehir gibi turizm noktasında önemli iller arasında yeni bir koridor oluşturacaklarını ve Kahramanmaraş’taki EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’nın bu turizm koridorunun vazgeçilmezi olacağını dile getiren Başkan Mahçiçek, “Şanlıurfa’da Göbeklitepe, Gaziantep’te Zeugma, bizde Germanicia ile EXPO alanı, buradan da Nevşehir’deki Kapadokya. Bu turizm koridorunu da oluşturduğumuzda Kahramanmaraş’a senede en az bir milyon insan gelecek. Kahramanmaraş’ı hem ulusal düzeyde hem de uluslararası düzeyde çok daha iyi noktalara taşıyabilmek için çaba gösteriyoruz” dedi.

“Kahramanmaraş halkının deniz özlemine de son vereceğiz”

Bir diğer önemli proje olan Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı’nı da anlatan Başkan Mahçiçek, bu projeyle Kahramanmaraş’ın deniz hasretine son vereceklerini belirterek, şu şekilde konuştu, “Bizim bir de deniz projemiz var. EXPO alanımızın güneyindeki kanalın en dar yerine Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı yapacağız. Aynı zamanda çevresinde başlattığımız imar çalışmaları ile Kahramanmaraş yeni bir siluet kazanmış olacak. Bu denizin iki tarafına da çok katlı olmayan yerleşim alanı koyacağız. Hasancıklı’nın yeni imar planını çizeceğiz ve 150 bin nüfuslu şehir yapacağız. Baraj sularının yaz aylarında çekilmesiyle oluşan kötü görüntüyü engellemek için buraya yapacağımızı Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı ile 4 mevsim su sabit kalacak. Çevresel ve ekolojik de entegre açısından da çevreye katkı sunduğumuz gibi burada güzel bir manzara oluşacak. Böylelikle insanlarımız denize gitmek için binlerce kilometredeki uzak şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Üstelik komşu illerimizden de büyük oranda bu alana misafir gelmesini sağlayacak. İşte bu da şehrimizin ekonomisine adeta bir can suyu olacak. Bunların hepsini şehrimizin tanınırlığı ve bilinirliği artsın, marka değeri kazansın diye yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Mahçiçek, Türk aile yapısının korunması ve çevre temizliği konusunda da öğrencilere önemli uyarılarda bulundu.

Program, öğrencilerin EXPO 2023 hakkında sordukları soruları Başkan Mahçiçek’in yanıtlamasıyla devam ederken, öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.