DOLAR 32,3537 % 0.31
EURO 35,1307 % -0.02
GRAM ALTIN 2.303,33 % 1,13
ÇEYREK A. 3.765,94 % 1,13
BITCOIN 2.292.340 2.212
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Başkan Mahçiçek, AK Parti Hatay Kadın Kolları’na EXPO 2023’ü anlattı

Son Güncelleme :

30 Ocak 2023 - 15:10

/ kez okundu.
Başkan Mahçiçek, AK Parti Hatay Kadın Kolları’na EXPO 2023’ü anlattı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Hatay Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren ve Yönetim Kurulu üyelerini EXPO 2023 Sergi Alanı’nda misafir eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, projelerde gelinen son noktayı ve hedeflerini anlattı.

Resmi olarak 31 ülkenin katılacağını beyan ettiği Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek EXPO 2023’ün Sergi Alanı, hem yurt içinden hem de dışından ziyaretçi almaya devam ediyor.

Büyükelçiler ve EXPO Sorumluları nezdinde ülkelerden temsilciler EXPO 2023’ü yerinde görmek üzere kente gelirken, Sergi Alanı yurt içinden de misafirlerini ağırlıyor. Son olarak bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Hatay Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren öncülüğündeki yaklaşık 60 kişilik Yönetim Kurulu ve üyeleri, EXPO 2023’ü ziyaret etti.

EXPO 2023 Sergi Alanı’ndaki Arasta Çarşısı’nda gerçekleştirilen programa AK Partili kadınlar yoğun ilgi gösterirken, Başkan Mahçiçek misafirlerini tek tek karşıladı.

Sıcak ve samimi bir ortamda AK Partili kadınlarla sohbet havasında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Mahçiçek, ev sahipliğini yapacakları EXPO 2023 ve yeni projelere ilişkin bilgiler verdi.

Ziyarette Başkan Mahçiçek’e AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur ve partililer de eşlik etti.

“Kahramanmaraş’a en az 2 milyon ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz”

EXPO’nun Kahramanmaraş’ı bir turizm merkezine dönüştüreceğini anlatan Başkan Mahçiçek, “EXPO’yu şehrimize kazandırırken, en önemli hedefimiz maksimum seviyede fayda sağlamaktı. Geçmiş EXPO’lardan da görüldüğü üzere EXPO’nun düzenlendiği kent adeta bir turizm merkezine dönüşmekte. Bu da Kahramanmaraş ve Onikişubat’ımızın en büyük eksikliği olan turizm sorununa bir can suyu olacak. Onikişubat’ımız ve şehrimiz büyük bir turizm gelirine sahip olurken aynı zamanda dünya çapında kendini tanıtma fırsatı da yakalayacak. Ayrıca bahçecilik alanında dünyada gelinen son nokta Kahramanmaraş’ta görücüye çıkacak. Bu sayede ülkemizin ve şehrimizin ‘Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık’ temasıyla öne çıkmasına, hem doğa hem de kültürel anlamda bir merkez olarak uluslararası alanda ciddi bir tanıtımının yapılmasına imkân sağlayacak. Tahminlerimize göre ilk 6,5 aylık sürede EXPO dolayısıyla Kahramanmaraş’a diğer ülkelerden en az 2 milyon ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Bizim tarihimizde ve bölgemizde böyle bir çalışma yok” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar böyle bir proje Türkiye’de yok”

Sözlerinin devamında Kahramanmaraş’ın zenginliklerine dikkat çekerek, tanıtım sorununa değinen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 ile en büyük hedeflerinin Kahramanmaraş’ı dünyaca tanınan bir şehir haline getirmek olduğunu söyledi. Başkan Mahçiçek, “EXPO 2023 projemizin videosunu hep seyrediyorum, her seyrettiğimde de biraz daha heyecanlanıyorum. Gerçekten yaptığımız iş mucize gibi. Bunu bir ilçe belediyesinin yapması çok zor. Ayrıca projenin içerisinde sürekliliği sağlamak için eklenen yeni projeler de çok önemli. Antalya’da bu eksikliği yapmışız, yani sürekliliği sağlayamamışız. EXPO 2023’ün içerisinde 365 gün boyunca insanların ziyaret etmesini sağlayacak önemli projeler var. Söz gelimi, yılda en az 300 bin kişinin ziyaret edeceği Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi, her gün binlerce insanın geleceği 50 bin metrekare büyüklüğünde iki katlı açık AVM, Nikah Sarayı, 70 bin metrekarelik devasa bir havuz, eğlence alanları, hobi evleri ve şehrimizin yöresel ürünlerinin sergileneceği Arasta Çarşısı var. Bazen duyuyoruz, ne yaptılar ki, kaç para harcadılar diye söylüyorlar. İddia değil bu bir gerçek, gelin görün, bugüne kadar böyle bir proje Türkiye’de yok” dedi.

Başkan Mahçiçek, sözlerinin devamında ise bir diğer projesi olan Baraj içi Su Tutucu Sedde Aksı hakkında bilgiler verdi.

“Hatay’daki EXPO ile Kahramanmaraş’taki kıyaslanamaz”

AK Parti Hatay Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren ise yaptığı konuşmada Hatay’ın da EXPO’ya ev sahipliği yaptığını fakat Onikişubat Belediyesi ev sahipliğindeki EXPO 2023’ün projelerine ve katılımcı ülke sayısının fazlalığına dikkat çekerek, “Ev sahipliği için Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e teşekkür etmek istiyorum. Biz, yoğun çalışmalar arasında küçük bir mola vermek istedik. Oturur oturmaz başkanımız, ‘kadınların hakkını biz ödeyemeyiz’ dedi. Gerçekten ne tür fedakârlıklar yaparak çalıştığımızı hepimiz biliyoruz ama bir belediye başkanından bunu duymak bizi ayrıca onurlandırdı. Hatay’da normalde 2020’de açılacak olan ama bir türlü açılamayan ve 2022 yılında gerçekleştirilen bir EXPO vardı. Biz EXPO’nun nasıl yapılamadığını çok acı bir şekilde tecrübe ettik. Nisan ayında açılacak olan EXPO’yu görmek bizi çok onurlandırdı. AK Parti belediyeciliğine yakışır hizmetleri sizlerden görmek çok memnun etti. Cumhurbaşkanımızın hep söylediği eser belediyeciliğine göre çok büyük bir eser bırakmışsınız. Kahramanmaraş ve EXPO 2023’de olmaktan mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.

Kahvaltı programı Başkan Mahçiçek’in soruları yanıtlamasıyla devam ederken, alan gezisinin ardından toplu hatıra fotoğrafları çekildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.