DOLAR 32,5154 % -0.08
EURO 34,9602 % 0.33
GRAM ALTIN 2.434,40 % 0,46
ÇEYREK A. 3.980,25 % 0,46
BITCOIN 63.744,00 -4.321
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 30°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BAŞKAN GÜRBÜZ HAYALİNDEKİ ELBİSTAN’I AÇIKLADI!

Son Güncelleme :

30 Temmuz 2019 - 8:21

/ kez okundu.
BAŞKAN GÜRBÜZ HAYALİNDEKİ ELBİSTAN’I AÇIKLADI!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

BAŞKAN GÜRBÜZ HAYALİNDEKİ ELBİSTAN’I AÇIKLADI!
“YEŞİL BİR ELBİSTAN HAYAL EDİYORUZ”
5 YIL İÇERİSİNDE ELBİSTAN’I NELER BEKLİYOR?

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ile bir röportaj gerçekleştirdik. Başkan Gürbüz bu röportajda ilçe için yapacağı projeler hakkında konuştu. İşte Mehmet Gürbüz ile yapmış olduğumuz röportajın ilk kısmı.

5 yıl içerisinde gerçekleştirmek istediği projeler hakkında konuşan Başkan Gürbüz: “Benim görev süresi sonunda hayalimdeki Elbistan kalkınma modelini tamamlamış, refah düzenini yakalamış, istikrar düzenini yakalamış, sorunları çözülmüş bir Elbistan. Organize sanayisiyle, tarımsal organizesiyle, enerji sektörüyle,  ekonomik gücünü artırmış istihdam sorunlarını çözmüş bir Elbistan. Hizmet yılı içerisinde hedeflerimizin çoğunu tamamlamak istiyoruz.”dedi.

“Katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz”

Katma değeri ürünler üretebilmek için ilçeye ticaret borsasının kurulmasını istediklerini kaydeden Gürbüz şunları söyledi: “Yerel yönetimlerin asli görevi olan yoldur, rekreasyondur, çevre düzenlemeleri stratejik plandır. Eylem planlarıdır, otopark planlarıdır, havza bazı yönetim planlarımız içme suyu ve bunların sonrasında atık su alt yapı olarak bahsedebiliriz. Biz bunların birçoğunun ihalesini bile tamamladık. Ve kademe kademe hizmete açacağız.  Pınarbaşı’nı özelikle mevcut durumunu 10 kat artıracağız. Ceyhan nehrini çok iyi kullanmak istiyoruz, hem rekreasyon alanlarıyla hem kent ormanlarıyla hem de su ile ilgili çalışmaları tamamlayacağız. Bu bahsettiğimiz gerçekten büyük bir proje. Biz bunları kendi öz kaynaklarımızla yapmayı hedefliyoruz. Biz gelecekte yeşil bir Elbistan hayal ediyoruz. Yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla modern bir Elbistan için var gücümüzle çalışacağız. Türkiye’deki 4. Büyük ovaya sahibiz.  Tarımsal üretimde daha entegre üretime geçmek, katma değeri yüksek ürünlerin elde edilmesi için ticaret borsasının kurulmasını istiyoruz. Tarım fuarının oluşturulmasını istiyoruz ve tarımsal ürünlerde de coğrafi işlemleri önemsiyoruz.”

“Kilit parke fabrikasını kuracağız”

Elbistan Belediyesi olarak bazı noktalarda kendi öz kaynaklarını kullanacaklarını belirten Gürbüz, “Taşıtlarımız için yeni 60 Km’den oluşan bir ihaleye çıktık. Bunu bu yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Bunun akabinde ise kilit parke fabrikası kuruyoruz. 4 yıl içerisinde kırsal mahallelerimizin tüm kilit parke sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz. Çünkü bizim kendi öz kaynaklarımız olacak. İlçemiz çok büyük bir potansiyele sahip.  İçerisinden 4 tane akarsu var. Yer altı ve yer üstü zenginliklere sahip.bunları en iyi şekilde kullanacağız.”diye konuştu.

“Elbistan’ın ekonomisi için Çinlilerle iş birliği yapacağız ”

Güneş enerjisi konusunda Çinlileri Elbistan’a davet edeceklerini vurgulayan Mehmet Gürbüz, “Enerji sektöründe Avrupa birliği ülkeleri içersinde nerdeyse Türkiye ikinci sırada geliyor.  En iyi güneş alan Ülke Türkiye’dir. Van ve Konya’dan sonra 3. sırda Elbistan var. Bu büyük potansiyeli iyi değerlendirmek istiyoruz. Türkiye’de üretilen güneş enerjisi Çin’e satılıyor. Bizlerde Çin ile temasa geçip onları buraya davet etmek istiyoruz. Kromda, bakırda çok iddialı Elbistan, kullanabileceğimiz bir takım imkanlara sahibiz. Türkiye’de de şuan buna sahip olan kent yok, Elbistan daha çok avantajlı, hem çimento fabrikasının kurumumu hem de gübre fabrikasının kurumuyla ilgili bizim burada çalışmamız var. İlçemizde bir tane organizemiz var bunu güçlendirip yatırım oranını iyileştirmeye çalışıyoruz. Besi çalışmaları tamamlanmak üzere doğu ve güney doğudaki en büyük ihtisas sahibi olacak.”ifadelerini kullandı.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.