DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Başkan Çeleğen; “ 96 Yıl Önceki Gibi Aynı Coşku var İçimizde”

Son Güncelleme :

08 Şubat 2016 - 16:05

/ kez okundu.
Başkan Çeleğen; “ 96 Yıl Önceki Gibi Aynı Coşku var İçimizde”
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Başkan Çeleğen mesajında Kahramanmaraş’ımızın düşman işgalinden kurtarılışının 96’yıl yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da, büyük bir coşku ve heyecanla köylüden , kentliye ve 7 den 70’e hep beraber, 96 yıl evvel olduğu gibi, tek yürek halinde 12 Şubat kurtuluş bayramımızı kutluyoruz.
12 Şubat, bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırılışını, milli dirilişi ve şahlanışı ifade eder. İşgal altında esarete karşı birlik ve beraberlik içerisinde var olma mücadelesi veren Maraş, tüm insanlığın örnek alacağı bir zafer gerçekleştirmiştir.
Maraşlı, birlik ve beraberliğini, vatan sevgisi ile pekiştirip, aziz vatanı kanları uğruna korumuş ve kurtuluş meşalesini Maraş’tan ateşlemişlerdir. Anadolu’nun işgalden kurtulan ilk ili olan Maraş kahramanlık destanlarıyla tarihin altın sayfalarında yerini almıştır.
Bağrında Sütçü İmam, Senem Ayşe, Aslan Bey gibi kahramanlar çıkaran bu şehir, zamanın en güçlü ordusuna meydan okumuş ve bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakları vatan yapmışlardır. Böyle bir ecdada sahip olduğumuz için gururluyuz, mutluyuz. Bugün bizlerin birinci vazifesi, canları ve kanları pahasına bu toprakları bize vatan yapan ecdadımızın emaneti olan bu kenti, aynı ruh ve maneviyatla gelecek nesillere aktarmaktır.
Bilime ve düşünce özgürlüğüne aykırı mesnetsiz Ermeni iddialarının inkârını suç sayan yasa teklifinin gündemi meşgul ettiği bu günlerde, Fransız işgalinden kurtuluşumuzun 96. yılını kutlamamız ayrı bir anlam taşımakta, bu günün önemine ve işgalcilerin icra ettiği “Fransız Zulmü”ne bir kez daha dikkat çekmektedir.
Mazisi sömürgecilik ve soykırım eylemleriyle lekelenmiş işgalcilerin; ne bugün ne de yarın bu konularda bırakın insanlığa yol göstermeye, söz söylemeye bile hakları olmadığını unutmamaları gerekir. Milletimiz hiçbir zaman sömürgeci, işgalci olmadığı gibi esaret altında kalmaya da hiçbir zaman razı olmamıştır.
Şanlı tarihimizde bu tür sıkıntıları örnek bir mücadele örneği göstererek yenmesini bilen bir milletin evlatları olarak bu müstesna günü büyük bir gururla yad etmekteyiz. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, üzerinde yaşadığımız toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm Kahramanmaraşlıların bayramını kutluyorum.”
O sebeple her Kahramanmaraşlı için ve aslında her Türk için 12 Şubat demek, din ve vatan, özgürlük ve bağımsızlık, ezan ve bayrak için her şeye rağmen, herkese karşı başarılmış bir varoluş mücadelesinin adıdır.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.