DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.106.632 -0.413
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Basın gücü ile daha gelişmiş Kahramanmaraş

Son Güncelleme :

07 Ağustos 2017 - 6:04

/ kez okundu.
Basın gücü ile daha gelişmiş Kahramanmaraş
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC), kent merkezinde ve ilçelerde faaliyet gösteren Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alan günlük gazete temsilcilerini Başkonuş Yaylası’nda buluşturdu.

Kahramanmaraş’ın daha iyi noktalara getirilebilmesi için tüm basın çalışanlarını çatısı altında toplayarak sık sık istişareler yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC), Başkan Arslan Deveboynu ile her geçen gün daha da aktifleşiyor. Basının gücü ile Kahramanmaraş’ta var olan ya da olası sorunların çözülebileceği inancı ile kendine bir yol çizen KMBGC, kentin daha da büyüyüp gelişmesi için basın olarak görev üstlendi. Başkonuş Yaylası’nda kent merkezinde ve ilçelerde faaliyet gösteren Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alan günlük gazete temsilcileriyle bir araya gelen KMBGC yönetimi gazetelerin daha kaliteli, internet sitelerinin ise daha aktif olabilmesi için neler yapılabilir? Gibi sorunlar ele alındı.

“CEMİYETLER VE STK’LAR ŞEHRİN ANA DAMARIDIR”

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu, basın ve sivil toplum kuruluşlarının Kahramanmaraş’ın büyümesi ve gelişmesine direk etkisinin olduğunu söyledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetini daha aktif çalışan bir cemiyet haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Deveboynu, “Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) olarak cemiyetimize üye olan ve Basın İlan Kurumu’ndan ilan alan 7 tane gazetemizin sahipleri ile birlikte bir istişare toplantısı yaptık. Bu toplantının asıl amacı Basın İlan Kurumu ile diğer kurumlarla olan ilişkilerimiz ve Kahramanmaraş’ın büyümesi, gelişmesi için yapılan çalışmaları konuştuk ve biz gazeteciler olarak Kahramanmaraş’a nasıl bir katkıda bulunuruz diyerek Yönetim Kurulu ve üye arkadaşlarımızla birlikte bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bu tür toplantılarımızın devamını ne zaman yapacağımız konusunda arkadaşlarla konuştuk. Bu arada Basın ilan Kurumu Müdürü Ramazan Bey’i de davet ettik. Sağ olsun oda bizi kırmadı, geldi. Ramazan Bey ve Basın İlan Kurumu’ndan ilan alan gazeteci arkadaşlarımızda burada davetimize katıldı. Gazetecilik geleceği ve internet medyası ile ilgili gündem oluşturduk. Bundan sonra cemiyetimizin de neler yapacağı konusunda bir görev paylaşımıyla birlikte cemiyetimizi şehrimize katmak istiyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak daha aktif çalışan bir cemiyet haline getirmeyi tasarlıyoruz. Tabi ki bizim gibi cemiyetler ve sivil toplum kuruluşları bir şehrin ana damarlarından bir tanesidir. Eğer sivil toplum kuruluşları olmazsa şehrin gelişmesi ve büyümesi çok etkin olmaz. Sivil toplum kuruluşları şehrin gelişmesine ve büyümesine direk katkı sağlayan kurumlardır” şeklinde konuştu.

“MESLEK KURULUŞLARI SADECE KENDİ SORUNLARINI KONUŞMASIN”

KMBGC Genel Sekreteri Serdar Erdoğanyılmaz ise yaptığı açıklamada meslek kuruluşlarının sadece kendi sorunlarını değil Kahramanmaraş’ın sorunlarını da konuşmalarını gerektiğini söyledi. Erdoğanyılmaz, “Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak bugün Başkonuş Yaylası’nda bir toplantı yaptı. İstişare toplantısında Kahramanmaraş’ımızın sorunlarını tartıştık. Ben buradan şu mesajı vermek istiyorum, Kahramanmaraş’taki bütün sivil toplum kuruluşları, bütün meslek kuruluşları, toplandıkları zaman sadece kendi sorunlarını konuşmasınlar, Kahramanmaraş’ın sorunlarını da konuşsunlar. Sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşları Kahramanmaraş’ın her türlü sorununa sahip çıksınlar. Bizde bugün Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak bu amaçla toplandık, hem gazetecilerin sorununu konuştuk hem de Kahramanmaraş’ın sorunlarını konuştuk” ifadelerini kullandı.

“KMBGC KENTİN SESİ OLDU”

KMBGC Başkan Yardımcısı Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu da Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimiyle birlikte Kahramanmaraş’ın sesi olduğunu belirterek, “Kahramanmaraş’ta konuşmayan bir basın vardı. Son gelişmelerle Kahramanmaraş’ta yeni bir cemiyet oluştu. Bu cemiyet Kahramanmaraş’ın sesi olmaya başladı, hem cesaret verdi hem de güç verdi. Biz şimdi bu cemiyetin toplantısına geldik. Bilindiği gibi yerel basın, halkın sesi ve kulağıdır. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra gazeteler gelir. Bizde bunu elimizde tutmaya ve buna layık olmaya çalışacağız. Toplantının amacı cemiyet olarak, basın mensubu olarak nasıl çalışma yaparız, nasıl daha çok hizmet ederiz bunun çalışmasını yapıyoruz. Tabi ki basın, kamu görevi de yapmakta biz bununda farkındayız. Ülkemize, şehrimize ve insanlarımıza daha çok nasıl hizmet edebiliriz bunun için buradayız” açıklamalarında bulundu.

Toplantıya, Kahramanmaraş Basın İlan Kurumu Müdürü Ramazan Çırakoğlu, KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu, KMBGC Genel Sekreteri Serdar Erdoğanyılmaz, KMBGC Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu, KMBGC Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşil Afşin Gazetesi imtiyaz sahibi Ömer Kösebalaban, Elbistan’ın Sesi ve Kaynarca Gazeteleri imtiyaz sahibi Ökkaş Saatçi, Türkoğlu Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Abdullah Deveboynu ile Pazarcık Aksu Haber Gazetesi’nden Şahin Efe katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.