DOLAR 32,3973 % 0.21
EURO 35,1058 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,32 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,53 % 0,25
BITCOIN 2.308.556 0.325
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK ILICA’DA

Son Güncelleme :

11 Temmuz 2016 - 6:38

/ kez okundu.
BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK ILICA’DA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adıyaman’da şehit düşen Kahramanmaraşlı asker, Jandarma Er Mücahit Şimşek’in, oruçlu olarak son nefesini verdiğini söyledi. Kaynak, “İstiklal şairimizin deyimiyle Türk askeri Çanakkale’de Bedrin aslanları gibi savaştı. Bu gün de güvenlik güçlerimizin aynı mücadeleyi verdiğinden lütfen emin olun” dedi.

 bakan 2

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Onikişubat Belediyesi tarafından Ilıca Mahallesi’nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’le birlikte, esnaflar ve tatilcilerle bayramlaşıp, çarşı gezisi yapan Kaynak vatandaşlara hitap etti.

bakan 4

Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaynak, “Terörle mücadelede tarihimizin önemli sürecini yaşıyoruz” dedi. Kaynak, şunları söyledi:

“Bir yandan dışarıda Suriye’de çöken, enkaz haline gelen bir devlet var. Diğer tarafta tarihte hiç yan yana gelmemiş olan Amerika ile İran’ın ittifakı var. Etrafımızda çok enteresan işler oluyor. Ama bu süreçte gerçekten bir dünya liderine sahibiz. Recep Tayyip Erdoğan’a sahibiz. Bir yandan doğumuzda güneydoğumuzda terörle, teröristle, sivil masum halkı ayıran bir cumhurbaşkanı ve bir hükümet. Diğer yandan adeta teröristin inlerine giren bir terörle mücadele. Özellikle son 11 aydan beri kararlılıkla mücadele eden askerimize, polisimize korucumuza ne kadar minnet duysak az.”

bakan 1

Terörle mücadelede şehit olan iki askerle ilgili anısını da paylaşan Kaynak, duygu dolu anlar yaşadı. Kaynak, şöyle devam etti:

“Maraş’ta taziye ziyaretlerine gittiğimiz şehitlerimiz var. Benim oğlumun da Anadolu lisesinden sınıf arkadaşı olan bir gencimiz şehit oldu. Kilis’de emniyet müdürünün koruması iken adeta yalvararak, ‘beni Sur’a, Diyarbakır’a gönderin’ diyor gidiyor ve şehit oluyor.. Adıyaman’da kömür mevkiinde şehit olan Kozcağız köyümüzden bir asker kardeşimiz var. Burada hepimizin duygulandığı anlar yaşadık. Düşünün o arkadaşımız araç şoförü, tuzağa düşürülüyorlar, yaralanıyor. Ambulansa alındığında sağ. Ve yanındaki sağlık görevlisi bir bardak su uzatıyor ‘iç’ diye. Diyor ki ‘ben oruçluyum, iftara 15 dakika var’.  Biz bu kahramanların cesaretlerinin, fedakarlıklarının neticesinde burada ve ülkemizde huzur içerisinde yaşıyoruz.”

bakan 5

“1071’DEN BERİ BU BAYRAĞI YERE DÜŞÜRMEDİK, DÜŞÜRMEYECEĞİZ”

Türkiye’nin dünyanın en stratejik yerlerinden biri olduğunu dile getiren Kaynak, bu nedenle tüm dünyanın gözünün burada olduğunu söyledi. Kaynak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye dünyanın en önemli yerinde. Bizim doğumuzda enerji kaynaklarının üçte ikisi var. Batı dünyası ise bu enerjilerin üçte ikisini kullanan ülkelerle dolu. Bu arada bu vatan toprakları hep başkasının göz diktiği bir yer. Ama 1071’den beri bu toprakları beraber vatan yaptığımız, Türküyle Kürdüyle, Sünnnisiyle, Alevisiyle, Çerkeziyle, Lazıyla allaha hamd olsun bu bayrağı 1071’den beri yere düşürmedik, düşürmeye fırsat vermeyeceğiz. Dün Çanakkale’de 7 düvel bize Osmanlı devletine saldırıyordu. Ama orada son kalemizi düşürmedik. Bayrağımızda rengini Çanakkale’de şehit düşen Maraşlısıyla, Haleplisiyle Muşlusuyla, Tekirdağlısıyla bütün vatandaşlarımızın kanından alıyor. İstiklal şairimiz Çanakkale şehitlerimiz için, ‘Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi’ diyor. Değerli dostlarım bugün Çanakkale’den 100 yıl sonra, 2015’te, 2016’da aynı şartları yeniden yaşadığımızı lütfen bilin. O zaman ‘Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi’ hitabına mazhar olan bizim askerimiz şimdi yine aynı şekilde mücadele ediyor. Bütün bunları Cumhurbaşkanımızın basireti feraseti ile, Başbakanımızın çalışkanlığı ve gayreti, sizin evlatlarınızdan oluşmuş hükümetimiz ve parlamentomuzun gayretleriyle aşacağız.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.