USD49,17EUR55,10ALTIN6.626,08Istanbul21° Açık0:14İKİNDİ'YEKALAN SÜRE
Genel

Balık Kız, Olmayan Elleri ile Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Kahramanmaraş’ta doğuştan iki kolu olmayan Sevilay Öztürk’ün azmi görenleri şaşırtıyor. Öztürk, hedefinin önce milli takıma girmek, ardından da dünya şampiyonu olmak olduğunu ifade etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Balık Kız, Olmayan Elleri ile Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Kahramanmaraş’ta doğuştan iki kolu olmayan Sevilay Öztürk’ün azmi görenleri şaşırtıyor. Öztürk, hedefinin önce milli takıma girmek, ardından da dünya şampiyonu olmak olduğunu ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yüzme kurslarına katılan Öztürk, haftada 4 gün, günde 2 saat yüzme kurslarına katılıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Klavuzlu Barajı’nda düzenlenen yarışlara engelliler de katıldı. Barajda antrenman da yapan engelli öğrenciler, milli takıma girmek için çalışıyorlar.

“HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK”

Doğuştan iki kolu olmayan 12 yaşındaki genç yüzücü Sevilay Öztürk yaptığı açıklamada, “Günde iki saat olmak üzere, haftada 4 gün yüzüyorum. 6 senedir yüzüyorum. Hedefim dünya şampiyonu olmak” dedi.

“AMACIM ÇANAKKALE BOĞAZINI GEÇMEK”

Sevilay Öztürk’ün öğretmeni olan ve engellilere de öğretmenlik yapan beden eğitimi öğretmeni Ali Uzun, 20 öğrencileri olduğunu söyleyen ve milli takımda da öğrencileri olduğunu belirten Uzun, “Amacımız milli takıma sporcu göndermek, daha önce Avrupaşampiyonu çıktı buradan. Haftada 4 gün, günde 2 saat çalışma yapmaktayız. Çocukların da aileleri destek veriyor, vermese zaten zor olur” dedi.

15 defa Çanakkale boğazını geçtiğini, 4 defa İstanbul boğazını geçtiğini söyleyen Ali Uzun, Van Gölü’nde de yüzdüğünü ve şimdiki hedefinin ise 30 Ağustos’ta düzenlenecek olan ‘Çanakkale Boğazını Yüzme’ yarışması olduğunu ifade etti. Uzun, “İlk defa yapılan bir organizasyon burası amacım buradaki barajda yüzerek antrenman yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Engelli gençler Türkiye geneli ve bölgede hemen her yarışmaya katılırken, birçoğunun da birincilik ödülü olduğu belirtildi.

Yorum Yap

Benzer Haberler

AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
Hanefi Öksüzden Duygusal Veda
Hanefi Öksüzden Duygusal Veda
AK Parti’ye Geçen Akpınar’dan İlk Açıklama
AK Parti’ye Geçen Akpınar’dan İlk Açıklama
Başkan Görgel; “Ata Sporumuz Güreş’e Sahip Çıkıyor, Gelecek Nesillere Taşıyoruz”
Başkan Görgel; “Ata Sporumuz Güreş’e Sahip Çıkıyor, Gelecek Nesillere Taşıyoruz”
Haberin Doğru Adresi
2025 kahramanmarasHaber.com © Tüm hakları saklıdır. Kahramanmaraş Haber