DOLAR 32,5947 % 0.33
EURO 34,8187 % 0.19
GRAM ALTIN 2.500,82 % 0,66
ÇEYREK A. 4.088,83 % 0,66
BITCOIN 2.121.240 2.416
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

BAHAR

Son Güncelleme :

25 Mart 2015 - 8:09

/ kez okundu.
BAHAR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Yazıma başlarken, Hakk’ın rahmetine kavuşan  fukara babası Dr.Bayram Başkonuş  ve Mustafa Paksoy beyefendilere rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah. Güzide insanları kaybetmek bizlere acı bahar yaşatıyor.

*   *   *

Baharın en temel özelliği yerkürenin canlanması, ağaçların çiçeklerin kendini renkgarenk göstermesidir. İnsan oğlunda ise bahar kendini biraz daha farklı gösterir. Delikanlıların başında kavak yelleri eserken, genç kızların gönlünde pır pır eden duygular ortaya çıkar.

Herkesin baharının farklı olduğu gerçeğini keşfettim. Sizin baharınız hangisi acaba ?

Siyaset’te bahar;  Adaylık telaşı içinde olanların iç dünyaları kıpır kıpır kaynıyor. Hepsinde derin hülyalar, acaba listeye girebilirmiyim heyecanı ve sağa sola koşuşturmalar.  Uzun zamandır varlığı dahi unutulan eşin dostun aranması, desteklerinin alınması ve ziyaretleri ile günler geçiyor.

Vatandaşlarda bahar; hazır siyasiler ayağımıza gelmişken şu bizim oğlana, kıza iş bulma telaşı olarak kendini gösteriyor.  Hangi aday kuvvetli acaba, hangisine şirin görünsek tarzında aday toto ile günler geçiyor.

Basında bahar; aday adaylarının bolluğunda ekmek parası kazanmak için sıkı bir çalışma temposu ve köşe yazıları ile siyaset toto listeleri yayınlayarak hatırlı ağabeylerin gönlü hoş ediliyor.

Bu konuda bir kelam etmem gerekir ise; bu telaş ve koşuşturmalarla şehrimizin sosyal hayatına renk gelmişse de, zannımca bu koşuşturmalar beyhudedir.  Zira Ankara’da kimin dayısı kuvvetliyse listeye onun yazılacağını aslında herkes biliyor.

Esnafta bahar; siyasetçiler basın açıklaması ve toplantılar için bol bol harcama yaparken, lokanta, pastane ve cafeler kulisler için dolup dolup boşalıyor. Seçim bereketi  dedikleri tam da bu galiba.

Matbaa ve reklam sektöründe bahar; basılan broşürler, afişler, giydirilen araçlar, döşenen ses tesisatları vb. harcamalar seçim bereketi olarak bu sektöre bahar yaşatıyor.

Kahramanmaraş Chp de bahar; son yıllarda hiç olmadığı kadar çok milletvekili adayı ve demokratik şekilde sonucu aynı akşam açıklanan teşkilat yoklaması olarak göze çarpıyor. Gönüllerinden bu bahar en az iki vekil çıkarmak geçiyor.

Ankara Chp’de bahar; Genelbaşkan Kemal Kılıçdaroğlu notere giderek, Başbakan olarak göreve geldiği takdirde;  emeklilere yılda 2 maaş ikramiye vereceğini kayıt altına aldırıyor.  Noter tasdikiyle  taahhütte bulunarak ilginç bir seçim hareketini  siyaset tarihine not düşüyor.

Kahramanmaraş Mhp de bahar; tarihinde hiç olmadığı kadar  akademik ünvan sahibi vekil adaylarıyla seçmen karşısına çıkıyorlar. Parti olarak gönüllerinden üç milletvekili almak geçiyor. Bereketli bir bahar beklentisi bakalım ne kadar gerçekleşecek.

Ankara Mhp de bahar; iktidar partisi oylarının anketlere göre azaldığı duyulunca, oradan kaçacak oyların kendilerine geleceği düşünülerek keyifli günler yaşanırken, Devlet Bahçeli’nin ittifak konusuna kapı kapatır tarzda açıklamalar yapması dikkatlerden kaçmıyor. İttifaksız baharın neler getireceğini hep birlikte bekleyip göreceğiz.

İktidarda bahar; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Sayın Cumhurbaşkanı ile zıt kutuplarda oldukları izleme heyeti konusuna, bodoslama dalan Melih Gökçek’e çok sert karşılık veren Sayın Arınç’tan sonra, havada uçuşan iddialara karşı savcılığın soruşturma açması Ankara’da bu baharın fırtınalı geçeceğini gösteriyor. 7 Nisan ve 7 Haziran arkasından farklı hesap yürütenlerin neler yapacakları hep birlikte izleyeceğiz.

Kadınlar da bahar; güzel ülkemin bahtsız kadınları için mevsim hep kara bahar. Sürekli şiddet, taciz, tehdit ve ölümle burun buruna bir hayat sürmeye devam ediyorlar. Bu kötü gidişe dur diyerek, kadınlarımıza gerçek bahar sevincini hep birlikte yaşatacak güzel günlerin tez gelmesini diliyorum.

Gençler de bahar; istatiki  verilere göre artan işsizlik oranları ve ağırlaşan hayat şartları karşısında afallamaya devam ediyorlar. Atama ve iş bekleyen gençler için yakın gelecekteki baharların zor geçeceği görünüyor. Ülke olarak bir an önce üretim ekonomisine yönelmemiz gençlere gerçek baharı yaşatacaktır. O da yakın gelecekte görünmüyor.

Ekonomide bahar; sıcak paranın ülkemizde artan siyasi riskler sebebiyle çıkışı karşısında, dolar aldı başını gidiyor. Merkez bankası başkanı açısından ise neredeyse hain ilan edilme noktasına gelindi. Hükümet destek verirken Sayın Cumhurbaşkanı’nın eleştirileri karşısında buz gibi soğuk bir bahar yaşanıyor.

Ordu’ da bahar; Mardin mazıdağı’nda yapılan operasyon ile örgütün lojistik depolarında temizlik yapılıyor. Uzun zamandır pek çok konuya sessiz kalan Genelkurmayın yaptığı açıklamalar karşısında Ordu bu işin peşini bırakmayacak mesajı topluma veriliyor. Anlaşılan bahar temizliğine devam edilecek.

Kpss’de bahar;  beş yıl önce yok denilen kopya iddialarının, günümüzde var olduğu iddiaları ve yapılan operasyonlar sürerken, iktidarın kpss’yi  toptan kaldırma düşüncesi, umudunu bu sınava bağlayanlara hayal kırıklığı yaşatıyor. Buna da kırık bahar deyip geçiyorum.

Örnekleri daha fazla uzatmaya gerek görmüyorum. Fakat tüm bu karma karışık, ağdalı gündem içinde kimin ne yaptığı, yarın ne yapacağı gibi konulara zerre aldırış etmeden, kendimi gündemden soyutlamayı tercih ediyorum.

Size de gündemden uzak durmayı tavsiye ederim. Neden mi ? dedik ya mevsim bahar, ailenizi alın her fırsatta doğayla buluşmaya, pikniğe, geziye gidin.

Başka baharlar göreceğimizin garantisi yok. Bari bu bahar sizin baharınız olsun.

Nasıl olsa hiçbir şeyi değiştirmeye gücümüz yetmiyor. Atasözündeki gibi “Ahmak çabalıyor, iş olacağına varıyor”

Kalın sağlıcakla.

Erkan Şerbetçi

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.